v rubriki dogodki:
.. / / / 24.12.2004

Anastacia prihaja v Ljubljano

V Slovenijo prihaja Glas. "The Voice" je namreč vzdevek, ki zaradi prodornega vokala krasi ameriško pop divo Anastacio. Privlačna pevka, ki velja za eno najbolj vročih izvajalk na svetovni sceni ta hip, bo v Hali Tivoli nastopila v soboto, 19. februarja 2005.

Anastacia je letos izdala album, ki ga je naslovila po sebi. Na njem lahko najdemo hite, kot sta Sick'n'tired in Left Outside Alone, ki sta v trenutku osvojila svetovno in slovensko občinstvo. Poleg omenjenih pesmi, se na albumu nahaja tudi nekaj drugih osebno izpovednih pesmi, med katerimi izstopata Welcome to my truth in Heavy On My Heart.

Svojo glasbeno pot je začela kot plesalka, njeni najopaznejši nastopi pa so se zgodili v videospotih skupine Salt'N'Pepa. Leta 1999 se je prebila v finale oddaje The Cut, MTV-jevega tekmovanja talentov, kjer so jo opazili predstavniki založbe Daylight /Sony Music's Epic Records. Prvenec z naslovom Not That Kind, ki ga je posnela za to založbo, jo je izstrelil v ozvezdje.

Njena glasbena kariera se trenutno nahaja na vrhuncu. Na nedavni podelitvi nagrad MTV Europe v Rimu je bila nominirana za glasbena priznanja v treh kategorijah. Za najboljšo žensko izvajalko, za najboljšega pop izvajalca ter najboljšo pesem. Njeni albumi so zelo dobro prodajani in koncerti odlično obiskani. Anastacia se redno pojavlja na naslovnicah najpomembnejših revij, njeni videospoti pa se redno predvajajo na vseh televizijskih in radijskih postajah.

A Anastacia se je na poti k svetovni slavi soočila z marsikatero senčno platjo življenja.
Januarja leta 2003, je po dveh uspešnih albumih, ki sta se prodala v več kot 10 milijonov izvodih, javnosti sporočila, da je zbolela za rakom na dojki. Z močno voljo in po dolgotrajnem boju je bolezen premagala in se navkljub nasprotovanju zdravnikov lotila svojega tretjega albuma ter megauspešnega z naslovom Anastacia.

In v okviru svetovne turneje, ki traja pravzaprav že vse od izdaje albume, se bo Anastacia ustavila tudi v Ljubljani, natančneje v Hali Tivoli. O podrobnostih koncerta vas bomo redno obveščali, zaenkrat pa le še to, da bodo vstopnice za ta enkraten koncertni dogodek kmalu v prodaji!

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Anastacia (vir anastaciathevoice.com) - thumbnail

Anastacia (vir anastaciathevoice.com)