v rubriki dogodki:
.. / / / 30.05.2009 12:04

Baksetball, Šunderdisko in Haris Pilton v Rogu

V ponedeljek, 1. junija, se bodo v Tovarni Rog predstavili kanadčani Baksetball, domači Šunderdisko v in DJ Haris Pilton.

Baksetball je energični trojec, ki izvaja elektroniko v živo. Zaznamujejo ga živahen vokal in močne perkusije, ki prerastejo v divje plesne ritme, vokal Tome Jozića v hrvaščini in angleščini, močni perzijski melos ter romski duh. Primerjajo jih s skupinami, kot so Modeselektor, Gang Gang Dance in Konono N°1.

Taisti večer bosta popestrila še Šunderdisko in DJ Haris Pilton.

Šunderdisko je projekt Jureta Dimca iz Domžal, ki ga poznamo tudi iz zasedb Küpperbush Jr. ter Sušipunk. Pri produciranju in igranju v živo uporablja mini sinth, diktafon, mešalke, efekte in računalnik. Neglasba, kot je splošno označena estetika nojza, se v primeru Šunderdisko približuje polju konvencionalnih glasb, uveljavljenim in čislanim elementom ter opredelitvam, kot so virtuoznost in muzikalnost. Gre za izjemno radoživo in razgibano obravnavanje in igranje šumov, frekvenc, semplov, hrupa in navalov gostih zvočnih plasti, s čimer vpostavlja Šunderdisko plodno destrukcijo zaspano lepljivih, nevarno ustaljenih zvočnih in družbenih vzorcev ter obenem omogoča skrajni kreativni in slušateljski užitek.

Haris Pilton najraje potuje z vlakom. Imel bi opico. Zaradi recesije ni nič manj srečen. Na sceni je že 10 let. Zaradi njega letijo modrci. DJ, producent, MC. Je nočna ptica. Njegova glasba je dirty. Z veseljem bi naredil duet s Paris Hilton.

Za Tovarno Rog

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Koncertni plakat - thumbnail

Koncertni plakat