v rubriki dogodki:
.. / / / 20.01.2005

Blind Myself v Mariboru

Blind Myself madžarski metal-noice-rock bend ki, bo v soboto, 22.1., nastopil v klubu MC v mariborski Pekarni, so bili ustanovljeni že leta 1995 in predstavljajo unikaten primerek Evropske metal scene.

Njihovo glasbo bi lahko označili kot noice-metal hardcore. "Popularnost" skupine je v veliki meri hitro narasla že s prvim albumom in video spotom "Horrified by the sun", ko so se tudi podali na prvo turnejo. Pri založbi Warner music (1G Records) so izdali še album "Heaven't" leta 1999. Kmalu za tem je nastal tudi drugi video spot "Kain".

Po prvi turneji po Ameriki so se Blind myself preselili v New York, kjer so konstantno igrali po vseh večjih underground klubih.

Blind myself se lahko pohvalijo z nastopom z legendarnimi Slayerji leta 2002 na Summer rock fest v Budimpešti. Prav tako so se predstavili pred 3000-glavo množico na Szigetu. Leta 2002 so izdali svoj tretji album pri 1G Records "Product of Our Imagination". V ameriki se je njihova glasba pojavila še na kompilaciji McGathy Radio Promotion "Brutal Comp. No.1".

Bend se je premaknil nazaj na Madžarsko, da so se lotili svojega naslednjega albuma "Worst-case scenario", ki je bil izdan pri Edge/Hammer Records (Madđarska licenca za Nuclear Blast, Relapse in Century Media). Worst-case scenario je kmalu postal prodajna uspešnica na Madžarskem, kmalu za tem pa je sledil video spot pesmi Worst-case scenario. Album je bil izdan v Nemčiji, Veliki Britaniji in državah Beneluxa pri Two Fat Man Records/Twilight.

 - thumbnail