v rubriki dogodki:
.. / / / 08.04.2012 08:36

Bliža se International Fashion Week

“Za doseganje častitljivih ciljev so potrebne častitljive vrline, med manj očitnimi bi želel izpostaviti predvsem skromnost, resnico in spoštovanje,”pravi Joseph Rain, partner skupine Asanti Group International in založnik prvega slovenskega modnega portala Fashion.si, ki bo v Sloveniji poskrbel za dodatni, mednarodni teden mode.

12. in 13. aprila se nam bodo v dvorani Meduza na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču predstavili tako slovenski, kot tuji modni oblikovalci in priznane blagovne znamke, ki soustvarjajo modo širom sveta.

Spletni portal Fashion.si je je partnerski projekt najbolj branega modnega portala v sosednji Hrvaški Fashion.hr. Glavni povod za delovanje in organizacijo težko pričakovanega mednarodnega tedna mode ter ostalih dogodkov nastalih pod okriljem omenjene družbe je ravno želja vzpodbuditi modno osveščenost, dogajanje in posel mode v Sloveniji. V sodelovanju z gosti iz Hrvaške, Avstrije ter Velike Britanije izpolnjujemo pogoje za cvetočo rast in razvoj slovenske modne industrije.

International Fashion Week je tako drugi teden mode pri nas, ki se nam bo predstavil s kolekcijami za jesen in zimo 2012. Organizatorji poudarjajo, da ne gre za konkurenco z težko pričakovanim slovenskim tednom mode, kjer se predstavljajo slovenski perspektivni in že uveljavljeni oblikovalci ter kvalitetne in priznane blagovne znamke, temveč za podporo slednjemu.

Glavni cilji IFW je namreč postavitev mednarodnega koncepta ter širitev modnega trga izven Slovenije, pri čemer je pomembna postavitev butičnih storitev na področju marketinga in znamčenja. Poslovni in (v prihodnje) tudi finančni management, pa predstavlja zagotovilo, da bodo dobro zastavljeni načrti tudi uspeli.

Postavitev mednarodne prodajne mreže ter pospeševanje prodaje, pa bi poskrbelo tudi za zniževanje stroškov proizvodnje, kar bi slovenski trg predstavilo v popolnoma novi luči tudi domačim modnim navdušencem.

Dogodek je namenjen širši javnosti, da bi v eno združil ponudbo in povpraševanje ter ponudil prosto pot modni domišljiji. Vabljeni torej na International Fashion Week autumn/winter 012 ter k spremljanju novic na ŽVPL-u, kjer vam v začetku aprila dneh odpiramo pogled na modne piste in v zakulisja slovenskih tednov mode.

Nastja Hrobat - avatar

Nastja Hrobat

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 12.03.2012 na ŽVPL-u skupaj objavil 14 člankov.

International Fashion Week - 12. in 13. 04. 2012 na Gospodarskem razstavišču - thumbnail

International Fashion Week - 12. in 13. 04. 2012 na Gospodarskem razstavišču