v rubriki dogodki:
.. / / / 22.11.2000

Boter housea prihaja v Slovenijo

Ambasada Gavioli v mesecu decembru slavi peto obletnico svojega delovanja in hkrati petletko klubske kulture v Sloveniji. Prvi praznični dogodek, 8.decembra, bo obelodanil Frankie Knuckles, didžej, ki je chicaško skladišče Warehouse spremenil v house klub po katerem je ta glasbena zvrst kasneje dobila svoje ime.

Malo je osebnosti v sodobni glasbi, ki bi tako radikalno vplivale na preobrat v sodobni glasbi. Frankie Knuckles je napisal svoj del glasbene zgodovine, saj je soustvarjal house glasbo. The Godfather of House kot ga danes imenujemo, se z didžejanjem ukvarja že več kot dvajset let, do leta 1996, ko so klub zaprli, pa je bil rezident kultnega newyorškega kluba Sound Factory Bar.

Potem, ko je Frankie Knuckles na noge postavil novo svetovno glasbeno zvrst - house, se je vrnil v rodni New York. Tam je poleg vrtenja plošč skupaj z Davidom Moralesom, ki je v AG gostoval 15.septembra letos, ustanovil produkcijsko hišo Def Mix Productions, ki je bila v naslednjih letih vplivna komponenta ameriške plesne glasbe. Knuckles je remiksiral številne pop zvezde, npr. komade Diane Ross, Michaela Boltona, Michaela Jacksona, Gabrielle, itd. Uveljavil se je tudi kot producent, pri multinacionalki Virgin je izdal deli Beyond The Mix ter Welcome To The Real World.

Tudi za delo remikserja je bil Knuckles po letih truda nagrajen. Leta '97 je prejel nagrado Grammy v kategoriji najboljšega remikserja leta, kategoriji, ki so jo uvedli ravno tisto leto. Poleg studijskega dela se Knuckles posveča tudi svoji največji ljubezni, to je didžejanju širom sveta, kar pa izrablja tudi v humanitarne namene, predvsem za pomoč različnim AIDS fundacijam. 9.decembra ga bo pot zanesla tudi prvič v Slovenijo.

Dance Lounge
Frankie Knuckles
Joe Montana
Paolo Barbato

Mezanine
Crazy Lemon

Ambasada Gavioli, Izola 24.00h - 8.00h, 8.12. 2k

Za Ambasado Gavioli

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.