v rubriki dogodki:
.. / / / 02.12.2003

Božični Dee Jay Time se vrača v Tivoli

Ekipa Dee Jay Time bo 19. decembra v veliki dvorani hale Tivoli skupaj z najprodornejšimi domačimi plesno-elektronskimi ekipami in zvezdniškimi gosti proslavila prvo desetletnico delovanja. Spektakel zvočnih in svetlobnih učinkov spremljajo kar tri uradne kompilacije, Beli album 8 ter Power Mix 22 in 23. Temperaturo bodo dvigovali tudi vroče plesalke in plesalci DJ Voice Animation Teama, tisoči glasnih piščal in vrhunska laserska predstava. Prireditev bo trajala od 21h do 1h ponoči.

Projekt Dee Jay Time se je rodil, ko je Dean On The Mike nekatere najbolj vroče didžeje tistega časa prepričal v sodelovanje pri sestavljanju dinamičnega radijskega programa po italijanskem vzoru. Idejo je podprl novo ustanovljeni Radio Salomon, ki je kmalu prerasel v specializirano radijsko postajo, ki je bila redno v vrhu poslušanosti, ekipa Dee Jay Time pa je ob popoldanskem programu v živo in specializiranih večernih oddajah, s tedenskim programom gostovala tudi na okoli šestdesetih slovenskih in hrvaških radijskih postajah.

Zaradi pomanjkanja primerne domače glasbe se je moštvo že v prvih letih delovanja začelo ukvarjati tudi s produciranjem avtorske glasbe. Sčasoma so postali eden glavnih motorjev domačega popa in vodilna plesna produkcijska ekipa na Balkanu. Še bolj kot legendarna serija Beli Album, se je pri poslušalcih prijel Power Mix; utrl je pot podobnim projektom, ki so diskografski standard pri nas postali šele dobrega pol desetletja kasneje. Ta, prodajno daleč najuspešnejša serija plošč pri nas, bo decembra dočakala že 23. nadaljevanje.

Najbolj vroče od vseh projektov pa so Dee Jay Timove plesne zabave, ki so se v množična norenja ob vrhunskem ozvočenju in osvetlitvi, laserjih ter vročih plesalcih razvila iz intimnih mesečnih diskotečnih druženj z radijskimi poslušalci. Te 'obmesečnice' so postale tak hit, da je ekipa leta 1995 eno od njih pripravila v domžalskem Ten Tenu, a je bila arena za 3.000 plesalcev premajhna. Tri mesece kasneje se je na prvem Božičnem Dee Jay Timu v diskoteki Dakota-DC3 zbralo še enkrat več ljudi, nekaj tisoč pa jih je ostalo pred vrati.

Prvo plesno seanso z 10.000 udeleženci je slovensko glasbeno prizorišče dočakalo leto kasneje, z 'open airom' v Ribnem pri Bledu, sledilo pa je pet razprodanih zabav v med slovenskimi glasbeniki še danes strahospoštovani veliki Tivolski dvorani, ki je s svojo velikostjo, vrhunsko tehnično opremo in zvezdniškimi gosti omogočila izvedbo spektakularnih doživetij, kakršnih v še tako veliki diskoteki ni mogoče pripraviti. Največji zabavi ekipe Dee Jay Time pa je gostil ljubljanski Kongresni trg. Na milenijski zabavi se je tam po uradnih ocenah zbralo okoli 30.000 ljudi, leto kasneje pa v deževnem popoldnevu za tretjino manj.

Kmalu po tistem žuru se je ekipa za eno leto povsem umaknila iz diskotek in medijev, letos jeseni pa bučno proslavila deseti rojstni dan kot uvod v najbolj noro plesno zabavo zadnjih dveh let, ki jo bo Dee Jay Time 19.decembra izpeljal v navezi z najbolj vročimi plesno-elektronskimi ekipami v Sloveniji. Cilj tega, za slovensko plesno sceno zgodovinskega združevalnega projekta, je izpeljati najbolj nor večer v 'največji diskoteki' daleč naokoli.

Oče projekta Dee Jay Time, Dean On The Mike, je ob jubileju povedal: "Projektov, ki bi na tako dinamični sceni kot je diskotečna kultura zdržali celo desetletje, ni prav veliko. Tako kot je skupina Scooter prava legenda evropske plesne scene, je Dee Jay Time v minulem desetletju dodobra zaznamoval slovenski glasbeni prostor. Filozofija naših zabav je preprosta: mladini ponujamo najbolj noro zabavo ob plesni glasbi, svetlobni in zvočni šov brez primere, izkušnjo, ki je mnogi ne bodo nikoli pozabili. Punce hodijo predvsem zaradi dobre zabave in fantov, fantje zaradi punc, vsi pa se imamo noro fajn.

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.