v rubriki dogodki:
.. / / / 14.04.2004

Caminoigra prihajajo v Kamnik

Po daljšem zatišju in zmedi prejšnji mesec, ko se do zadnjega ni vedelo, ali bo Marko Hatlak prišel ali ne (ni ga bilo), tokrat lahko potrdimo nastop Caminoigre v okviru cikla Študent & Muzika, ki ga pripravljata Študentski klub Kamnik in Medobčinski muzej Kamnik.

Koncert pri nas nekoliko preslišane skupine Caminoigra se bo odvil v soboto, 17. aprila, s pričetkom ob 20. uri v zavetju Salona gradu Zaprice v Kamniku. Vstop je prost, koncert pa se bo začel točno ob uri!

In kaj povedati o Caminoigri, ki rajši kot govorijo igrajo? Prvotno zasedbo so sestavljali Jan Tomšič (vokal, kitare), Blaž Celarec (mojster bobnov in tolkal), Boštjan Gombač (piščali in klarinet) in Žiga Golob (kontrabas). Pri snemanju prvenca Ishuan (izšel leta 2001) se jim je pridružila kopica zanimivih glasbenih gostov, s katerimi ti zanimivi glasbeniki sodelujejo v drugih skupinah.

Lansko leto je izšel njihov drugi album A new child, skupino pa so doletele kadrovske zasedbe, saj sta jo zapustila Boštjan Gombač in Žiga Golob, pridružil pa se jim je saksofonist Primož Fleischman. In za skupino se je tako začelo še eno od številnih glasbenih potovanj, saj je nov član mednje vnesel novo energijo, spet drugačen glasbeni izraz in s tem še večjo zanimivost za poslušalce.

Glasba skupine Caminoigra slovi predvsem o pestrosti, raznovrstnosti in virtuoznosti, njihov spekter pa sega od klasičnega latina (predvsem po Blaževi zaslugi, ki veliko prostega časa preživi na Kubi), do flamenca in indijskih rag (pri teh je najbolj v ospredju svetovni popotnik Jan), vse skupaj pa pogosto prepletejo še z improvizacijami polnim jazzom.

Če bi se radi za dobro urico predali drugačnemu ali če vas zanima, kako zveni slovenska skupina, ki je brez medijskega pompa odigrala turnejo po Japonski, potem ste seveda vabljeni. Še posebej pa ste vabljeni, če vam je raznolika glasba že tako pri srcu, kajti glasbeni užitki so zagotovljeni.

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Caminoigra - thumbnail

Caminoigra