v rubriki dogodki:
.. / / / 28.01.2003

Jazz abonma 2003

No, leto je naokoli in pred nami je nov Jazz abonma! Abonma je na vsak način pestra in dobrodošla sprememba glasbene ponudbe na sončni strani alp, upajmo torej, da postane tako tradicionalen kot ljubljanski jazz festival.

Pa poglejmo, kaj nas v Cankarjevem Domu čaka letos. Prvi koncert je že mimo (in bil je carski!), ampak vseeno smo/bomo nametali semle vse kar še pride!

31. januar, 20.30 v Klubu CD nastopi Gianluigi Trovesi s triom Zlatka Kavčiča. Nastopajoči nas bodo, tako obljublja propagandni material, ki smo ga mi dobili, vi pa ne, popeljali skozi zgodovino italijanske filmske godbe, v katero vpletajo tango in klezmer. In pazite - italijanska filmska glasba pomeni npr. oh kaj pa vem, Ennia Morriconeja, ki je bistveno pripomogel k temu, da sta Leonejeva westerna Za dolar več in Grdi, umazani, zli postala kultna! Seveda z glasbo vred!

17. februar, 20.30 Linhartova dvorana. Prihajajo Vasko Atanasovski quartet in Tamara Obrovac, prva dama hrvaškega etnojazza, ki smo je že imeli možnost videti na Drugi Godbi kakšno leto, dve nazaj, pa se je potem na isti dan zgodil tudi Nick Cave in smo Tamaro nesramno zanemarili! But not this year!

9. marec, 20.30, Linhartova dvorana. Obišče nas sekstet Roberta Rodrigueza z Davidom Krakauerjem, ki bosta mešala klezmer s salso. Kako bo to izpadlo, lahko vidite na en sam način. Kar na licu mesta.

17. marec ob 20.30 v Gallusovo dvorano prihaja ameriška jazzovska pevka Dee Dee Bridgewater. Če vam sedejo Nina Simone, Etta James, Cassandra Wilson ali Elis Regina, s temle verjetno ne morete zgrešiti!

21. marca nas bodo obiskali Chicago Underground Trio, ki igrajo free jazz, ki se spogleduje z elektroniko!
18. aprila uletijo Dino Saluzzi, Greg Cohen, Joey Baron, John Ruocco in Kenny Werner, ki nas bodo utopili v tango melosu in sredozemskih melodijah. Mimogrede - Ruocco je igral y legendami kot so Dizzie Gillespie, Cohen in Baron sta bila del Zornovega projekta Masada. Baron je z Zornom sodeloval tudi pri Naked City, ki jim je grlo posodil Mike Patton iz Faith No More, Cohen pa je igral z Daveom Douglasom! Če to ni hudo...

10. maja sledijo The Necks - pustite se presenetiti!

4. oktobra

Matjaž Ličer - avatar

Matjaž Ličer

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 140 člankov.