v rubriki dogodki:
.. / / / 13.11.2000

Nori Španci Sin City Six

Ljubljanski FV bo v letošnjem novembru v naših krajih gostil razigrano špansko rock'n'roll združbo z imenom Sin City Six. Samo ime skupine nam pove, da gre za "šesterico iz mesta greha" (kar pa samo po sebi ni nič posebnega, saj je rock že po definiciji muzika, ki iz greha izhaja in k njemu navaja), marsikaj več pa nam pove kratek pogled v bližnjo preteklost. Tu pa takoj naletimo na veliko bolj znano in domače ime - Pleasure Fuckers.

Pleasure Fuckers so ostali v spominu, kot edini španski punk rock bend, ki je užival nesporen ugled ne le doma, temveč tudi v celotnem svetovnem rock'n'roll podzemlju. Pleasure Fuckers so bili španski bend le v tem, da so domovali v Španiji (enako velja tudi za Sin City Six), sicer pa je bil Španec le en član. Poleg njega so bili v bendu še en Anglež, dva Američana (kitarist in kitaristka) ter seveda največji in najtežji član skupine, pevec Kike Turmix, po narodnosti Bask. Ko je bend pred slabima dvema letoma zapustil Kike, so po krajšemu obdobju počitka in časa za premislek lani iz njihovega pepela pognali Sin City Six.

Karizmatičnga vokalista Kikija Turmixa je zamenjal basist nekdanjih Barracudas Lee "Loco" Robinson (tudi bivši član A-10 in Fortunate Sons), ostala ritmična in kitarska zasedba skupine pa je v osnovi ostala ista. Zasedba z novim pevcem producira 100-odstoten punk'n'roll, podivjan in energičen, kakršnega bi težko našli v vsej dosedanji evropski punkrock produkciji. Sin City Six igrajo rock'n'roll z isto čustveno energijo in norostjo kot je to v svojih najboljših trenutkih uspevalo Hellacopters in še sedaj uspeva Electric Frankenstein ali New Bomb Turks. V njihovi muziki je čutiti tako divjo energijo nedanjih Devil Dogs, kot masivni kitarski zvočni zid Dictators.
V novembru 1999 je bend izdal dve mali plošči. Pri madridski založbi Punch Records Sin City Six, pri baskovski založbi Bang pa ploščo Cindirella's Gone. V letošnjem avgustu so Sin City Six pri nemški založbi Screaming Apple za evropsko tržišče izdali novo malo ploščo, v začetku leta 2001 pa bo izšel prvi album skupine. Ploščo je sproduciral Andy Shernoff, znan predvsem po svojem sodelovanju s prapunkerji Dictators, izšla pa bo pri španski založbi Locomotive.

Zasedba: Lee Robinson (vokal), Norah Findlay (ritem kitara), Angel Ramos (bobni), Barnaby Bowles (bas) in Mike Sobieski (solo kitara).

Sin City Six se bodo letos Sloveniji predstavili le enkrat: v sredo, 15.novembra, v ljubljanskem Orto Klubu. Koncert se bo pričel ob 22. uri. Predskupina bodo ljubljanski drveči punkerji Erotični.

Za Orto klub

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.