v rubriki dogodki:
.. / / / 25.11.2000

Četverec namesto trojca na Metelkovi

Kot zaključek mednarodne konference Popularna glasba in nacionalna kultura na Metelkovi se bo v soboto, 25. zgodil koncert. Napovedani Kvinton so na žalost zaradi študijskih obveznosti moral koncert odpovedati, namesto njih pa bodo poleg C.Z.D. in Pridigarjev nastopili Wasserdicht ter Noise Order.

Sedaj pa nekaj o C.Z.D. in Pridigarjih.

C.Z.D. - Center za dehumanizacijo
Legende domačega punka in undergrounda bodo na ljubljanskem koncertu prestregli med pripravami na snemanje novega albuma. Prav tako njihove pesmi snemajo druge skupine iz tujine in Slovenije, ki bodo izšle na posebnem CD-ju posvečenem skupini CZD. CZD vse bolj postajajo stari znanci evropske underground scene, saj jim je zadnji, najtiražnejši punk fanzin, OX za album Kupi gnoja namenil kritike v superlativih.

Pridigarji
Največje ime domače underground scene definitivno, saj se Pridigarji nikoli niso odločili se komercializirati, kljub sedanji aktualnusti ska glasbe. Pridigraji. So prvi domači bend, ki je izvajal ska punk. To je nepreklicno dejstvo. So tudi veliko ime v srednji Evropi, katero so prečesali po dolgem in počez. Zadnji album Idioti v hali slavnih je navrgel underground hit Norost, ki si ga pojejo vsi: idioti in genijalci. Koncert s Pridigarji je zagotovljen žur.

Kje: Gala hala, Metelkova Mesto
Kdaj: sobota, 25. november, 2000 ob 21. uri

Za društvo KAPA

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.