v rubriki dogodki:
.. / / / 11.02.2011 08:04

Benny Benassi prihaja v ljubljanski InBox

Italijanski grammyjevec nas je osvojil s klubsko pošastjo Satisfaction, k čemur so veliko prispevale tudi brhke obrtnice v enem najbolj seksi glasbenih klipov vseh časov, prihaja 5. marca 2011 v ljubljanski klub InBox.

K temu je treba dodati še šopek hitov z albuma Hypnotica, Američani pa so ponoreli, ko sta s Chuckom D-jem iz skupine Public Enemy osvežila klasiko Bring the noise.

V zadnjem času rezident newyorške Pache predvsem v ZDA razsaja s hitoma Spaceship (Kelis) in Elektroman (T. Pain), medtem ko evropska plesišča spet pometa z bistveno manj pomehkuženo petardo House Music.

Z Bennyjem bo tokrat nastopilo celotno moštvo Sharkastique Tunes, ki je oralo klubsko ledino, vsi trije mojstri, Shark, Jaka in Sylvain pa kot glasbeniki, organizatorji prireditev in ustvarjalci medijskih vsebin še vedno uspešno narekujejo ritem plesnih noči v širši regiji.

BENNY BENASSI
www.bennybenassi.com

Sharkastique Tunes with
SHARK * JAKA * SYLVAIN
www.myspace.com/sharkastiquetunes

- - - - - - - - - - - - -

Začetek predprodaje: 7. februar 2011

CENTRSOURCE - iskalnik lokalnih ponudb
omejen paket prvih 300 vstopnic
=> www.centrsource.si = 12 €

COLLEGIUM MONDIAL TRAVEL (LJ / NM) = 14 €
w: www.collegium.si / e: info@collegium.si
LJ: Kersnikova ulica 5; t: 01 23 44 970 // m: 040 194 194
NM: Glavni trg 14 // t: 07 337 27 40

EVENTIM + Petrol + Big Bang + Kompas ... = 16 €
on-line: www.eventim.si // www.vstopnice.com
by phone: +386 (0)1 420 50 00 (pon-sob / mon-sat / lun-sab: 8am-6pm)

Na vratih / At the gate / Na ulazu = 18€

Benny Benassi - biografija

Astrološki rak, rojen v Milanu, deluje v Reggio Emilliji, kot pravi sam, prijetnem severnoitalijanskem mestu, pozicioniranem kakih sto kilometrov južno od Milana, kjer je hrana odlična in elektronska plesna glasba še boljša.

Glasbo ustvarja v navezi z bratrancem Allejem, eksplodiral pa je leta 2002, ko je klube obnorel s še vedno pogosto vrtenim hitom Satisfacton in nepozabnimi pnevmatičnimi obrtnicami. Enega najbolj seksi videov vseh časov je takrat z veliko mero smisla za humor v reklamni kampanji z veleplakati skopiral tudi naš veletrgovec Merkur.

Naslednja prelomnica v Bennyjevi karieri je bilo sodelovanje s Chuckom D-jem iz skupine Public Enemy, s katerim sta predelala klasiko Bring the noise. S to skladbo se je prebil v ZDA, osvojil grammyja za najboljši remiks, zadnja leta pa ameriške klube in festivale napada v navezi z največjimi pop-rock glasbeniki.

Velika uspešnica je bila njegova verzija skladbe The other side (Red Hot Chili Peppers), lani sta z Iggyjem Popom podpisala punkersko navdahnjeno Elektro Sixteen, z odličnim videopoklonom newyorški klubski kulturi, ki je sestavljen iz 15.000 fotografij in še utrjuje Bennyjev položaj enega vodilnih imen na t. i. rock 'n' rave sceni.

Trenutno se v Benassijevem ustvarjalnem življenju vse vrti okoli izida petega albuma Spaceship, ki bi moral iziti že decembra, a se je priprava zaradi številnih sodelovanj s prvoligaškimi glasbeniki malce zavlekla.

Na plošči bo z dvema skladbama gostopala Kelis, prvi hit Spaceship, v katerem, se jima je pridružil še apl.de.ap iz skupine Black Eyed Peas, poznate, na YouTube je že zakolovratil tudi single Brave; Kid Cudi je posodil glas pesmi Pursuit of happiness, Rihannin bivši pretepač Chris Brown je odpel Beautiful people, aktualni single je Elektroman s T-Painom, v klubih pa se je odlično prijela elektronska petarda House Music.

Omenimo še, da sta Benny in Alle remiksala tudi aktualni single Katy Perry z naslovom E. T.

Trenutna pozicija na lestvici The DJ List: 8. mesto

Radijska oddaja: Benny Benassy Show (gostuje tudi na enem od slovenskih radiev)

hiti: Satisfaction, Who's your daddy, Illusion, Bring the noise (Chuck D, Public Enemy) => grammy, Spaceship (Kelis), Electro Sixteen (Iggy Pop), House Music, Beautiful People (Chris Brown), Pursuit of Happiness (Kid Cudi), Elektroman (T-Pain) ... RHCP: The other Side (rmx), Katty Perry: E. T. (rmx) ...

albumi: Hypnotica (2003), Pumphonia (2004), Phobia (2005), Rock 'n' Rave (2008), ... prihaja Spaceship (2011)

Trenutna pozicija na lestvici The DJ List: 8. mesto

Radijska oddaja: Benny Benassy Show (gostuje tudi na enem od slovenskih radiev)

Hiti: Satisfaction, Who's your daddy, Illusion, Bring the noise (Chuck D, Public Enemy) => grammy, Spaceship (Kelis), Electro Sixteen (Iggy Pop), House Music, Beautiful People (Chris Brown), Pursuit of Happiness (Kid Cudi), Elektroman (T-Pain) ... RHCP: The other Side (rmx), Katty Perry: E. T. (rmx) ...

Albumi: Hypnotica (2003), Pumphonia (2004), Phobia (2005), Rock 'n' Rave (2008), ... prihaja Spaceship (2011)

-- za Collegium Clubbing

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Benny Benassi prihaja v ljubljanski InBox 5. marca 2011 - thumbnail

Benny Benassi prihaja v ljubljanski InBox 5. marca 2011