v rubriki dogodki:
.. / / / 13.09.2009 13:44

Coma Stereo v Mariboru in Ljublani

Coma Stereo bodo v torek, 15. septembra v družbi Nine Bulatovix nastopili v mariborskem klubu Satchmo, dan kasneje, 16. septembra pa bodo samostojno na ogled v ljubljanski Tovarni Rog.

Coma Stereo so štiričlanska zasedba iz Maribora, ki je bila ustanovljena leta 2004. Skupina je menjala veliko vadbenih prostorov, dokler se ni dokončno ustalila v mariborski Pekarni. Do leta 2005 so odigrali več samostjnih nastopov na domačih odrih in pred skupinami, kot so The Silver Mt. Zion Orchestra and Tralala Band, Damo Suzuki, itd…

Poleti 2006 so Coma Stereo odšli posnet svoj prvenec v studio Kramasonik v Zagrebu. Produkcijske zasluge so pripadle Hrvoju Nikšiću, takratnemu članu zagrebške zasedbe Tena Novak. Istega leta je skupina odšla na prvo evropsko turnejo (Avstrija, Italija, Francija, Švica, Belgija, Nizozemska, Nemčija, Velika Britanija,). Odigrali so 21 koncertov.

V prvi polovici 2007 so odšli na krajšo turnejo po Srbiji z beograjskim bendom Virvel in izdali prvi single I can Programme myself whenever I want to pri italijanski založbi Marsiglia Records. V istem obdobju so igrali s Cul de Sac in Sleepytime Gorilla Museum.

V drugi polovici so z veliko zamudo izdali svoj prvenec »Binary Endings« pri založbi Solar Pulse Music (samozaložba) in odšli na tritedenesko turnejo po Evropi, kjer so igrali svoj novi material ter si delili odre z bendi kot so Experimental Dental School, 31 Knots in Zea. V istem času so igrali tudi na Klubskem maratonu Radia Študent.

Julija 2008 je skupina posnela svoj drugi album, ponovno v studiju Kramasonik s Hrvojem Nikšićem, ki bo izdan pomladi 2009. Bend je jeseni 2008 odšel na tridenvno turnejo po Sloveniji in Avstriji z portlandskimi 31Knots in na dvotedensko turnejo po državah bivše skupne republike z zagrebškim bendom Fjodor.

Aprila 2009 so Coma Stereo izdali drugi album z naslovom Trangalaktika, pri založbi Solar Pulse Music (samozaložba). Sledila je tritedenska turneja po zahodni Evropi. Skupina trenutno načrtuje festivalske nastope v Črni Gori in na Nizozemskem in krajšo balkansko turnejo v drugi polovici septembra.

Za Coma Stereo

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

 - thumbnail