v rubriki dogodki:
.. / / / 16.02.2009 15:49

SubSub: Original Nuttah w/ Shy FX & Stamina MC

Vsi, ki se jim je Shy FX zameril z odpovedjo nastopa v Ljubljani pred približno sedmimi leti, bodo končno dobili priložnost za spravo. Angleški DJ bo – ob podpori vsem dobro znanega MC Stamine – poživil letošnje pustovanje v Klubu SubSub in poskrbel za jungle masaker kot ga Ljubljana ni videla že dolgo časa.

Andre Williams, oziroma Shy FX, je nase opozoril že pri rosnih šestnajstih letih, ko je skupaj z UK Apachejem zakuhal eno največjih jungle/d.n.b uspešnic vseh časov, Original Nuttah. Legendarni komad, ki bi ga verjetno prepoznal celo Damjan Murko, se je zarinil v podzavest jungleheadov in še danes obnori plesišče katerega koli svetovnega klubu. 12-inčna plošča se je prodajala bolje kot marsikateri pop izdelek, komad pa se je uvrstil celo na lestvico UK 40. Skupaj z Ronijem Sizeom, Dilinjo, Goldiejem in drugimi velikani d.n.b-ja, je Shy FX močno vplival na tedaj novospočeto zvrst angleškega undergrounda in v nasprotju z njimi dokazal, da je s takšnim zvokom mogoče tudi komercialno uspeti.

Vendar pa Shy – kot so ga klicali v srednji šoli – ne sodi med tiste ljudi, ki se radi hvalijo s svojimi dosežki, čeprav ima za to veliko razlogov. Po uspehu Original Nuttaha je ustanovil založbo Ebony (pozneje pa še Ivory), na kateri je s klasikami, kot so Bambaata, Wolf in Funkindemup še naprej razvijal prepoznavni jungle zvok, nato pa s T Powerjem leta 2001 izdal prelomni komad Shake Ur Body.

Z njim sta se znašla v precej nevarnih vodah med osladnim popom in brezkompromisnimi d.n.b ritmi, toda publika je novi zvok odlično sprejela in komad se je uvrstil na lestvico UK 40. Podobno se je godilo z naslednjma, Don’t Wanna Know in Feelin’ U, kmalu zatem pa sta Shy FX in T Power podpisala tudi pod odlično sprejeta albuma Set It Off in Diary of a Digital Soundboy. Slednji je izšel pri njegovi novoustanovljeni založbi Digital Soundboy, s katero še naprej premika meje v svetu d.n.b glasbe.

Klub SubSub, Celovška 25 (pod Halo Tivoli), Ljubljana

Shy FX-u se bo na odru pridružil MC Stamina, ki se ga ljubljanska publika zagotovo spomni po legendarnih nastopih ob boku DJ Markyja in DJ Patifa. Stamina je sicer najbolj znan po komadih LK (Marky & XRS) in Barcelona (D.Kay & Epsilon), ki sta se (tudi) po zaslugi njegovega vokala vpisala v drum.n.bass zgodovino. V zadnjih letih se je preizkušal tudi kot DJ in producent, toda MC-janje ob boku največjih imen d.n.b-ja zaenkrat ostaja njegova prva ljubezen.

Start

21. februar ob 23:00 @ SubSub

Music Policy

Drum’n’bass Allnighter

Line up

Shy FX & Stamina MC (Digital Soundboy, UK)
Besso & Cabron (p4b.nu)
Marvin & Siletich (p4b.nu)
VJ Rex (Code.ep / ZEK)

Entry

Maske: 10€
Navadke: 15€

Za SubSub

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Shy FX & Stamina MC - thumbnail

Shy FX & Stamina MC