v rubriki dogodki:
.. / / / 29.01.2005

Cursed, Elodea in A Testimony Of Failure v Ljubljani

Dirty Skunks predstavljajo februarsko peklensko doživetje. V sredo, 9.februarja bodo v Orto klubu nastopili the Cursed s predskupinama Elodea in A Testimony Of Failure!

Cursed predstavljajo kaos! So najnovejša metal pošast, iz Kanade, ki jim na vokalu načeljuje Chris Colohan, znanec iz skupin the Swarm, Left For Dead in Ruination.
Člani skupine Cursed v svojih pesmih spajajo surovi punk z neposrednim metalom. Čez to mešnico nanašajo še moreče in neusmiljene rife, ki spominjajo na skupine Neurosis in Melvins.
S svojim prvim albumom 'One' so nakazali kako destruktivni in kaotični znajo biti. Z drugim albumom imenovanim 'Two' pa s tem početjem nadaljujejo. Tisti, ki so jih videli v živo pravijo naslednje: "Cursed je kaos, Cursed je destrukcija! Bili smo priče peklu!"

Začetki skupine Elodea segajo v leto 1999. Takrat se je na enem mestu našlo pet prijateljev z namenom igrati glasbo, ki bi se slišala peklensko, metalsko in emocionalno. Po nekaj koncertih jim je žal pošla sapa, a začetna ideja nikoli ni zamrla.
Leta 2003 so se spet rodili. Skupino dandanes sestavljajo člani vplivnih domačih podzemnih skupin, kot so Low Punch, Kill The Routine in Entreat.
Nova Elodea je sedaj še bolj počasna, temačna in težka. Kot takšna močno spominja na bende Neurosis, Breach in Cult of Luna. Od leta 2003 so odigrali precej nekaj koncertov. Na podlagi kvalitetne glasbe, pa so bili izbrani tudi na Klubski maraton radia Študent 2004.

A Testimony Of Failure so mlada in energična skupina, ki deluje na relaciji Celje-Ljubljana-Rakek. Slovenski harcore podmladek se je v en organizem združil oktobra 2004.
Fantje prisegajo na energičen metalcore z obilo mosh prebliskov. Dva vokalista poskrbita za zanimivo in dinamično predstavo na odru. Skupini ne primanjkuje lepih melodij, hitrih metalskih delov in kritičnih besedil. Sveže!

 - thumbnail