v rubriki dogodki:
.. / / / 05.07.2011 11:01

Carlinhos Brown prihaja v Cankarjev dom

Eden najbolj ustvarjalnih, aktivnih in inovativnih umetnikov današnje brazilske scene. Njegovo glasbo boste slišali vsepovsod v Braziliji – Carlinhos Brown je njen idol in ponos, zgodba o uspehu, očarljivi osebnosti in blesteči nadarjenosti. Je izjemno dejaven in drzno inovativen vsestranski umetnik, tesno povezan z afrobrazilsko kulturo in karnevalom v Bahii: pevec, skladatelj, instrumentalist, aranžer in producent ter kulturni in družbeni aktivist.

Njegov mednarodni sloves se je začel s projektom Timbalada, ki ga je leta 1996 podkrepil še s solističnim prvencem Alfagamabetizado, nedavno uvrščenim tudi na kritiško lestvico 1001 albumov, ki jih morate slišati pred smrtjo.

Med nedavnimi kompozicijami je glasba za animirani film Rio (Fox Films), katerega producent je Brazilec Carlos Saldanha, ki je produciral tudi uspešno trilogijo Ledena doba. V filmu “Rio” Brown sodeluje z velikimi imeni, kot je Sérgio Mendes pod glasbenim vodjem Johnom Powellom.

Carlinhos Brown, vodja, glas, tolkala; Mikael Mutti Ramos, klaviature; Gerson Severino da Silva, kitara; Ronaldo Borges dos Santos, bas; Paulo Eduardo da Rocha Silva, bobni; Rowney Archibald Scott Júnior, Geraldo Manoel de Souza Júnior, saksofon; Elbermário Rodrigues Barbosa, Jocimário Pereira da Conceição, Danilo Nascimento Gualberto, tolkala

7. jul., 21.00
Linhartova dvorana
Predprodaja 30, 27* EUR, na dan koncerta 35, 31* EUR - vstopnice lahko kupite tukaj.

* do 25 let in od 65 let ter upokojenci na najnižjo cenovno kategorijo

- za Cankarjev dom

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Carlinhos Brown 7. julija prihaja v Cankarjev dom - thumbnail

Carlinhos Brown 7. julija prihaja v Cankarjev dom