v rubriki dogodki:
.. / / / 09.12.2008 09:39

Dan D ter Murat & Jose na Dnevu za strpnost

Novomeški rockerji Dan D in ljubljanska rimoklepača Murat & Jose s svojo skupino bodo nastopili na že tretjem Dnevu za strpnost, ki bo 13. decembra 2009 med 20. in 24. uro na Mestnem trgu v Škofji Loki.

Zavod O, zavod škofjeloške mladine, letos že tretjič na Mestnem trgu pripravlja Dan za strpnost. V soboto 13. decembra bo od 8h do 15h za zanimivo dogajanje poskrbel Atelje CLOBB z božičnim sejmom unikatnih daril, ki jih bodo prodajali mladi umetniki. Ob 9h se bodo pričele otroške delavnice, ob 12h pa bo v Kinu Sora ura pravljic. Multimedijski center Pulsar bo imel cel dan postavljeno multimedijsko inštalacijo Digitalne želje, s katero bodo mimoidoči lahko z Mestnega trga pošiljali e-čestitke preko spleta svojim najdražjim.

Koncert za strpnost: Dan D ter Murat & Jose Band

Koncert za strpnost, letos tretji po vrsti, je namenjen vsem nam, vam, vašim sorodnikom, prijateljem, znancem. Prvo leto 2006 smo izvedli koncert vsem dobro poznanega Vlada Kreslina in njegove Beltinške bande. Lansko leto koncert skupine JINX iz sosednjega Zagreba, ki so nekaj mesecev kasneje razprodali vse slovenske koncertne dvorane na Green touru in za konec igrali v Ljubljanskih Križankah. Letos pa v Škofji Loki ponujamo dve visoko uvrščeni slovenski skupini, obe prvikrat pri nas, na Mestnem trgu

Ker pa to ni samo koncert, ampak je Koncert za strpnost, vsako leto med obiskovalce razdelimo 2000 svečk, ki jih z najboljšimi željami vsi naenkrat prižgemo in pomislimo na tiste najšibkejše, si zaželimo medsebojne strpnosti in vsem obiskovalcem zaželimo vse najlepše v novem letu.

Več informacij o dogajanju na Dnevu za strpnost najdete na strani Gorenjski kulturnik!

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Dan D / Foto: Peter Zajc - thumbnail

Dan D / Foto: Peter Zajc