v rubriki dogodki:
.. / / / 16.06.2003

Deafness By Noise in Drager 7401 v Ortu

19. junija se bo Orto Klubu ružilo in stružilo. Zganjalci hrupa pa bodo samoborčani Deafness By Noise in primorci Drager 7401. Predvozači Drager 7401 prihajajo iz Primorske. Bend sebe uvršča nekam med punk rokerje, njihova posebnost pa sta dva ženska vokala.

Headlinerji Deafness By Noise v Sloveniji niso neznanka, saj so že večkrat nastopili tukaj, med drugim tudi na orto Punk Festivalu pred tremi leti. Bend obstaja dobrih 11 let in predstavlja pomemben element na hrvaški, vse bolj pa tudi evropski hard core sceni. To potrjujejo številni koncerti z bendi kot so Ratos De Porao, Kill Your Idols, Commin Correct, Violent Society, pa tudi dejstvo, da so jih pod svoje okrilje sprejeli pri Mad Tourbooking - nemški agenciji, ki koncerte ureja tudi imenom kot so Agnostic Front, Dropkick Murphys, Discipline.

V vseh letih svojega obstoja so DBN posneli številne demote, prvi album, ki nosi enako ime kot bend, pa šele leta 2001. temu je sledil 7" True Spirit, Kmalu, že ta mesec pa naj bi pri nemški založbi Core Tex Records izšel nov album last Minute Call.

DBN so prestavniki New Yorške šole old school hardcora. So divji, jezni, agresivni, pa kljub temu melodični. Bend je pred kratkim zamenjal bobnarja in iz 4-članske zasedbe, z uvedbo še enega kitarista, ki je prišel iz benda Waren D.H., narasel v 5-člansko. DBN so odličen koncertni bend, ki zna vedno vzbuditi pravo hard corovsko vzdušje, kar so dokazali že na prejšnjih koncertih.

Twotonebina