v rubriki dogodki:
.. / / / 12.09.2001

AG: Subliminal Session

"Subliminal je ena izmed redkih založb, ki jo vodijo didžeji za didžeje. Vsi v založbi smo mednarodni didžeji. Tudi sami delamo glasbo, jo izbiramo, presojamo, vemo s čim imamo opravka. Izdelke pred izdajo tudi testiramo v klubih, kar je privilegij, ki ga nima veliko založb," pravi vedno energični Eric 'More' Morillo o svoji založbi Subliminal. Skupaj s sodelavcem Richardom F jo bo skozi glasbo tega petkovega večera predstavil tudi občinstvu v Ambasadi Gavioli.

Erica Morilla je svet mojstrov umetnosti za gramofoni posrkal vase že pri dvanajstih, prve izkušnje si je nabiral na lokalnih zabavah ter porokah v New Jerseyu. V svet house glasbe ga je vpeljal prijatelj Marc Anthony, ki je v tistem času sodeloval z Louijem Vego ter Kennyjem 'Dope' Gonzalezom. Morillo zatrjuje, da je Vega ves čas bedel nad njim. Nikoli mu ni narekoval, kaj in kako naj dela, vedno pa ga je podpiral. Svetoval mu je tudi, naj se bolj osredotoči na vokale.

Morillo je pridno garal za svoj studio, hkrati pa pošiljal komade na različne založbe. V enem izmed poskusov mu je uspelo pri Strictly Rhythm s komadom The New Anthem, pod katerim je bil podpis Reel 2 Reel. Produkcije so se izboljševale in plošče prodajale v vse večjih nakladah. Komad I Like To Move It pa je Reel 2 Reel izstrelil v orbito popularnosti in Morillu dal priložnost, da prvič odpotuje v Evropo, kjer so ljudje prepoznavali njegovo delo. "Saj sem vedel, da se plošče dobro prodajajo, toda konkreten odziv mi je dal največ navdiha," je bil navdušen Morillo, hkrati pa priznal, da je uspeh s s skupino plesne glasbe pomenil tudi težavo. "Nisem dobival dela v klubih, ki bi si želel. Ljudje so me bolj kot v 'undergroundu' želeli poslušati v komercialnih klubih." Reel 2 Reel je nato lansiral še nekaj uspešnic, Morillo pa se je vse bolj oprijemal 'undergrounda' od koder je izhajal. V naslednjem koraku je zato prodiral s house komadi.

V letu 1997 je s prvim izdanim komadom v svet housea vstopila založba Subliminal. Morillo je založbo načrtoval do najmanjše potankosti in jo tako natančno tudi vodi. Njen renome so okrepili klubski hiti kot so In My Life (Octahvia), Fun (Da Mob featuring Jocelyn Brown), Big Love (Pete Heller), Believe (Ministers De la Funk feat. Jocelyn Brown). Vsak izmed njih izraža Morillovo glasbeno visijo: niti NYC garage, niti evropski progressive, temveč elementi obeh.

Eric Morillo je danes eden izmed najbolj iskanih ameriških didžejev in eden redkih, ki se ni precenil na evropskem trgu. V Evropi je priljubljen in je prejel že precej nagrad za najboljšega didžeja, založbo, ipd. Ericova popularnost je poleg z rezidenco v Ministry of Sound zrasla tudi, ko mu je MTV ponudil voditeljsko vlogo svojih posebnih prireditev. Pred kratkim je gostil tudi njihov 2001 MTV Ibiza festival.

Kot producent se Morillo skriva za precej psevdonimi. Skupaj s sodelavci iz založbe, Jose Nunezom, Harry 'Choo Choo' Romerom pa tvori trio The Dronez. Skupaj so izdelali nekaj vročih remiksov za zvezde kot so Whitney Houston, Jocelyn Brown, Diana Ross, DJ Rap, Basement Jaxx, idr. V solo verziji pa je Morillo nedavno remiksiral Boba Sinclara, LL Cool J-a ter Superfunk.

Razpet med didžejanje, produkcijo ter vodenje založbe pa Morillo za izdajo leta 2002 pripravlja tudi lastni album. Poleg vsega že napisanega pa Eric 'More' Morillo slovi tudi po tem, da resnično uživa v divjem klubskem življenju.

Richard F, ki prihaja z Morillom, pa Slovenije ne bo obiskal prvič. Za razliko od Morilla je njega house glasba povlekla že na samem zgodnjem začetku DJ kariere. Sprva je vrtel po Floridi, naslednjih deset let pa preživel v Los Angelesu in si od tam izgrajeval mednarodno kariero.

Začel je z delom na radiu, nato eksperimentiral s tehnom, break beatom, vseskozi pa ostal zvest houseu, ki ga je pričel razvijati tudi v produkciji in remiksih. Njegova prva 12" plošča je izšla marca 1996, spisek lastnih izdelkov in remiksov pa se je hitro večal (Raise The Alarm, Larger Than Life, What You Need, Tha Music, Fell Alright Babe, Good Love, The Blue Dice Project,..). Izdaja na založbah Azuli, Jive UK, Strictly Rhythm in Subliminal.

Trenutno se Richard F ponovno nahaja na vzhodni obali, kjer se je pridružil Platinum Production (studio Erica Morilla). S tem kariernim napredkom pa se napoveduje le še več uspešnih komadov, ki bodo vzburjali plesišča širom sveta.

Založbi Subliminal v glasbi namesto besedah pa prisluhnite na kraju dogodka samega!

Subliminal Session

Dance Lounge
Eric "More" Morillo
Richard F
Joe Montana

Mezanine
Amor & Darian
Crazy Lemon

Ambasada Gavioli, Izola, dan, 14. september 2001 @ 24.00h - 08.00h

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Eric  Morillo - thumbnail

Eric Morillo