v rubriki dogodki:
.. / / / 07.01.2004

Debeli Precjednik in Tha Flow na Vrhniki

V petek, 16. januarja, bodo v vrhniškem klubu Zakon nastopili Debeli Precjednik in Tha Flow. Debeli Precjednik so trenutno ena najboljših melodičnih punk rock skupin na našem koncu. Fantje prihajajo iz Hrvaške, točneje Osijeka.

Obstajajo dobro desetletje in so v tem času prehodili dolgo pot. Njihov zvok je od začetnega klasičnega spevnega punk rock-a, značilnega za devetdeseta, slišanega na njihovih prvih demo posnetkih in kasneje mali plošči Fatman, pridobil dodatne emocije, bes in energijo, a še vedno veliko melodike in večglasnih vokalov. Vse skupaj je izdano leta 1998 na plošči Rat (Her) Burnt His Record z ličnim in komičnim stripovsko navdahnjenim ovitkom. Po evropski turneji in kupu koncertov pa so se vrnili v studio, produkt česar je lani izdana - odlična nova plošča - Fist From the East.

Tha Flow so mlada in zelo vibrantna zasedba iz Ljubljane. V svoji glasbi mešajo strupeni ska punk z bolj toplimi reggae zvoki. Skupina je začela kot kvartet, katerega zaščitni znak je pevec iz Južnoafriške republike - Chris. Ker je njihov crossover postal vse zahtevnejši in kompleksnejši, so v bend vzeli še pihalno sekcijo in DJ-ja, ki se jim občasno pridruži na živih nastopih. Njihov sicer rock obarvan slog je tako dobil še širše izrazne razsežnosti. Tako je sedaj v glasbi Tha Flow zaslediti tudi občasne hip-hop ter drum'n'bass diverzije. Glasba Tha Flow ima tako obilo moderne rock energije kot tudi pravo "positive vibration" in nenazadnje, tudi tisto "skate/surf navitost", ki je prisotna v njihovem življenjskem stilu.
Za več informacij in poslušanje pa skok na www.fatprezident.com in www.thaflow.com

vstopnina: 300 sit (za člane kluba vstop prost)

 - thumbnail