v rubriki dogodki:
.. / / / 18.05.2011 11:00

Turneja Perpetuum Jazzile pri nas in v ZDA

Perpetuum Jazzile se pripravljajo na turnejo katere glavnina se bo odvijala onkraj luže, natančneje v ZDA. Seveda pa vam ne bo treba na koncert z letalom, ker bodo v prihodnjih dneh izvedli nekaj koncertov tudi po Sloveniji in enega v Nemčiji.

19 . maja 2011 jim lahko prisluhnete v braslovški dvorani in 24. maja (prvič) v Križankah. Na zadnji domači koncert pa boste lahko prišli le z osebnim povabilom. Natančneje si lahko spored koncertov ogledate na njihovi spletni strani!

Skupina letos praznuje polnoletnost in se je sprva imenovala Gaudeamus. Repertoar zajema jazzovske vokalne pesmi, kot tudi priredbe poznanih komadov drugih zvrsti glasbe.

Večina nastopajo accapella, kar pa iz grl največje slovenske vokalne glasbene skupine nikakor ne zveni suhoparno. O tem se lahko prepričate tudi z nakupom njihove na zadnje izdane zgoščenke Africa ali live koncerta na DVD-ju.

Skratka, Perpetuum Jazzile vam na koncertu podarja mladostno sproščenost, prežeto s izrednimi harmonijami in energičnimi ritmi. Vabljeni!

-- Robert Ocvirk

Perpetuum Jazzile - thumbnail

Perpetuum Jazzile