v rubriki dogodki:
.. / / / 29.08.2000

Design Of Love: Part II

Design Of Love, Part II je nadaljevanje ideje o nekoliko drugačnih, nadpovprečnih prireditvah elektronske glasbe, ki se je prvič prikazala že v začetku maja letos, na manjši istoimenski prireditvi v velenjskem klubu Max.

Party se bo zgodil 8. septembra 2000 v Rdeči dvorani v Velenju s pričetkom ob 23h, trajal pa vse tja do 9h zjutraj.

Nastopili bodo:

TECHNO & TRANCE plesišče:
- DJ Stone (Germany)
- Thomas Schumacher (Germany)
- Dope Control vs Bionet LIVE (Slovenia)
- Valentino Kanzyani (Slovenia)
- Monika Kruse (Germany)
- Crazy Lemon (Croatia)

HOUSE plesišče:
- Boru-T (Slovenia)
- Benjamin & congo session LIVE (Slovenia)
- Miss Jools (UK)
- Amor & Darian (Croatia)
- Virgin Helena (Austria)

REDESIGNED:
- New Dimensions Of Sound
- Light Towers
- Floating Visuals by IOSUBSYSTEMS
- Centered DJ Booth
- Vox Intermediator
- Extra Trackmaster
- Touchy Erotic Atmosphere
- VIP Zone With Party Overview
- Spicy Cage Dancers
- Cybercaffe In Chillout
- Hairstylers

Brezplačni avtobusni prevozi iz Ljubljane, Maribora, Celja, Nove Gorice in Kopra.
Rezervacije na designoflove@slo.net, do 30.8.2000

Vstopnina:
V predprodaji: 2.500 SIT
Na dogodku: 2.800 SIT

AFTER HOUR:
Klub MAX, Velenje (klub se nahaja v Rdeči Dvorani). Vrtijo: Eddy & Dus v ekskluzivnem šest-urnem LIVE house setu

Design Of Love bazira na kvalitetni ponudbi elektronske glasbe, ki je sestavljena iz priznanih svetovnih in tudi v Sloveniji priljubljenih ter poznanih didžejev in producentov, njen višek pa je dodatna ponudba, ki ni vpeta v standardni okvir tovrstnih prireditev. Poudarek ni le na glasbi, temveč na ambientu dvoranske prireditve, ki obiskovalca dodatno animira k glasbenim in plesnim užitkom ter mu nudi vizualno in estetsko čutno zadovoljstvo.

Design Of Love, Part II povezuje tri zvočne podobe elektronske glasbe na dveh plesiščih. Večje plesišče bo namenjeno technu in tranceu. Zvrsti se bosta prelivali s tranceom na začetku in koncu ter vmesnimi seti techna. Prireditev pričenja DJ Stone, ki pri nas nastopa prvič, zaključuje pa Crazy Lemon, ki ga je slovenska publika spoznala predvsem po rednih tedenskih setih v Ambasadi Gavioli. Vmes se bodo zvrstili techno DJ-i, vključno z 'live' nastopom domačinov Dope Control VS Bionet, ki v slovenskem prostoru žanjejo vse večje potrditve.

Vrhunec house plesišča pa bo nastop angležinje Miss Jools, ki jo bo spremljala domača ekipa houserjev, izbrana po ključu različnih podzvrsti housea, ki ga vrtijo. DJ Benjamina bodo tako spremljali igralci na konge, Virgin Helena pa bo odvrtela enega izmed svojih v Sloveniji redkih, toda odličnih tech-house setov.

Finale prireditve pa bo šest urni ekskluzivni LIVE nastop svetovno priznane house dvojice Eddy & Dus, ki bosta vrtela na After hours v klubu Max.

Vizualna efektivnost prireditve bo podana skozi poseben dizajn same dvorane, ki jo bo le za ta dogodek spremenil v nov prostor erotične glasbene atmosfere. DJ, osrednji akter eventa, bo postavljen v sredino dvorane, v primarni prostor ideje elektronske kulture. Ob straneh se bodo v noč dvigali svetlobni stebri. Platna za vizualne animacije Iosubsystems bodo lebdela v prostoru. V 'chilloutu' bo internet freakom namenjeno brezplačno surfanje po svetovnem spletu. VIP soba bo imela pregled nad celotnim dogodkom.

MISS JOOLS
Londonska DJ-ka je kariero pričela pred sedmimi leti. V tem času si je nabrala precej glasbenih in tehničnih izkušenj, ki jo danes uvrščajo med 'top' londonske house didžeje. Zadnja štiri leta je rezidentka prestižnih večerov Milk'n'2sugars, ki so enkrat mesečno v klubu The Cross. Tukaj ohranja visoko kvaliteto house glasbe, saj vrti ob imenih kot so Derrick Carter, Dimitri From Paris, Marshall Jefferson, idr.

Miss Jools vrti tudi na vsaki modni reviji londonskega vrhunskega designerja Alexandra Campbella, če pa na njegovih revijah ne bi bila za gramofoni, bi se s svojim videzom in stasom zagotovo sprehajala po modni pisti.

Od lanskega februarja dalje je Miss Jools na turneji skupaj s še štirimi drugimi didžejkami. V medijih in na plesiščih so svojimi nastopi povzročile pravo nevihto. Trentuno Miss Jools predstavlja Ministry Of Sound ter njihove različne izdaje kot so The Ibiza Annual in The Album IV, gostuje pa tudi v radijski oddaji Dannyja Ramplinga na Radio One.

Miss Jools tokrat prvič nastopa v Sloveniji!

DJ STONE
Pri komajda 22-ih letih je DJ Stone eden izmed uspešnih nemških trance DJ-ev. Vrteti je pričel že leta '94, leta 96' pa je dobil prvo redno zaposlitev kot DJ v majhnem klubu v rodnem Stuttgartu. Čeprav je sprva vrtel vokalni house je kmalu našel svoje zanimanje v trance in techno glasbi. Danes je rezident v klubu Toy v Stuttgartu, njegova kariera pa se vzpenja tudi na mednarodni ravni. V letošnjem letu je že drugič odšel na tritedensko turnejo po Tajvanu. Pri nedavni Love Parade v Berlinu pa je vrtel na Train2Parade, vlaku, ki je v Berlin popeljal številne privržence elektronske glasbe.

DJ Stone se v bližnji prihodnosti namerava preseliti v Berlin, nemško prestolnico elektronske glasbe, vmes pa bo odvrtel sete še na Street Parade-u v Zurichu, na Beat Parade, na party vlaku v Koln, Rave on Snow v Saalbachu, če omenimo le pomembnejše nastope.

O svoji glasbi pa pravi sledeče: "Meni je najpomembnejša zadeva v glasbi drum linija, ne glede na to katera zvrst je. Medtem ko plešeš na ta beat padeš v nekakšen trance, v osnovnem pomenu stanje zavesti. Toda trance kot glasba najbolj eksaktno izraža moja občutja, nekakšen polet v obširna prostrana obzorja....svobodo. ko zaprem oči, se počutim kot da letim, ubežim realnosti. In to je tisto, kar želim predati poslušalcem: da zaprejo svoje oči in postanejo eno z beatom. Potem jih začnem dvigati z letečimi melodijami in inštrumenti. Vedno ohranjam zelo močan kontakt z ljudmi, da lahko posvojim njihova občutja ter jih tako še povečam."

MONIKA KRUSE
Pričela je spomladi leta '91, ko je odpovedala delo fotomodela in si je poiskala zaposlitev kot DJ-ka v manjšem baru. Nato je organizirala prve house partyje v Munchnu, kmalu se je pridružila tudi organizaciji večjih techno prireditev, skupaj so odprli tudi kultni muenchenski klub Ultraschall, kjer je rezidentka. Leta '95 je pričela s produkcijo, sprva skupaj z Richardom Bartzem, nato je bila A&R managerka pri njegovi založbi Kurbel. Pred njo se je odprla mednarodna kariera. Njena nadaljnja biografija je polna izdaj, nastopov po svetu, bila je tudi izglasovana za najboljšo didžejko po nemški reviji Groove. Vsako leto je nedvomno med prvimi na Love Parade-u v Berlinu, kjer sedaj tudi živi.

THOMAS SCHUMACHER
Njegov prvi stik z glasbo je bila EBM glasba, že konec osemdesetih. Ko se je nekaj let kasneje potepal po Londonu pa je odkril elektronsko plesno glasbo in klubsko kulturo. Prva Schumacherjeva produkcija datira v leto '92, njegova prva klubska uspešnica pa je komad Ficken?, izdan na angleški založbi Bush. Danes TS kot svetovno znani DJ izdaja pri Bushu (album Elektic Ballroom), Superstitionu (kompilacije Sci Fi Level 1.1, 2.2, 3.3,?), Confused, lastni založbi Spiel-Zeug Schallplaten, v lanskem letu pa je podpisal pogodbo tudi z Sony Japan, album bo kmalu zunaj. Legendarni komadi (remiksi) TS so še When I Rock, Planet Rock, Rock Da House, idr.

EDDY & DUS
Eddy Ramich in Zvonimir Dusper pričneta delati skupaj leta '95. Leta '97 podpišeta pogodbo s francosko izdajateljsko hišo Penso Positivo, za založbo SSOH Records. Od leta '95 pa do danes sta objavila štiri single, album, dvajset remiksov ter vsak svoj samostojni EP. Objava albuma High Life v Veliki Britaniji prejme odlične kritike ter visoke ocene v medijih (DJ, Jockey Slut, Muzik, Blues&Soul, Times, Guardian, Axiom, Class, Flipside, Echoes, Discoid,?). Singl Bright Song sta remiksirala Mateo & Matos, trenutno aktualni singl Starlite pa sta remiksirala DJ Gregory (Yellow Productions) in Martin Solveige (Mixture). To leto bosta odprla lastno založbo Madrugada Reocords s sedežem v Parizu in Zagrebu, kjer bo izdano: Dus-Album in EP, Eddy Ramich - Album in Ep, Ramich&Dusper- First There Was....Ep, Monique Noguira - Fina, Eddy Ramich- Broken Beats ( Mixed Compilation), Mayales-Guide In Life,... Trenutno remiksirata Dzihan&Kamien Smile (Couch Records), za jesen pa pripravljata remikse za Mo'Swag Records. Nekateri od klubov, v katerih sta vrtela (brez Slovenije in Hrvaške): London - Soul Movement ( Clinic), Soleal ( Nothing Hill Arts Club), Sonic Mook Experiment (Scala), Paris - Palace, Les Bains, Le`Nfer, Queen, St.Tropez - Papagayo,
Tuebingen - Depot. Najpomembnejši nastop: Glastonboury Festival 2000 (UK), 24.6.2000
Njun live set pa vsebuje elemente latin-afro-jazz-funk-house-a.

Še več o eventu pa najdete na njihovi spletni strani

Za Design Of Love: Part II

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.