v rubriki dogodki:
.. / / / 28.08.2001

Design Of Love: Techno butik na št. 4

Design Of Love vol. 4, nov vzgib velenjskega futurističnega elektronsko-plesnega pogona (Rdeča dvorana, 1. september 2001) bo v marsičem prelomen in zato še posebej zanimiv. Četrta nadgradnja našega četrtega (!) največjega stebra elektronsko-plesne sedanjosti (Gavioli, Space Night, Meet Me in Design Of Love) bo svoj nov najbolj bleščeč utrinek doživel v času, ko so bitje, osnovna načela, lastnosti in kategorije povezani s tem pop fenomenom v Sloveniji iz undergrounda prerasla v otipljiv kulturni mainstream.

In ravno tu se skriva ključ maksime nanizanke Design Of Love. Najboljše in največ kar se trenutno lahko ponudi občinstvu, a vse to v obliki in na način, ki ohranja generično povezanost z najglobljimi socio-artističnimi temelji techna. Najboljši in najlepši, a še vedno, samo butik!

Prva zvezdnika med nastopajočimi bosta svetovno uspešna domačina, DJ Umek in Valentino Kanzyani. Umek, ki bo pred techno navdušenci v tem delu kontinenta nastopil prvikrat po petnajstih mesecih nenehnega gostovanja na tujem, je prejšnji mesec v svoj opus dodal novo, do sedaj najimenitnejšo trofejo. Umekov remix skladbe I Feel Loved elektro-pop zvezdnikov Depeche Mode, je kot integralni istoimenovanega singla izšel v sklopu najboljše distribucijske mreže londonske založbe Mute Records po celem svetu. Sanjska referenca.

Valentino Kanzyani je po izidu cede mixa Rock Tha Discoteque z videospotom kar MTV-jevsko in v slogu prave pop ikone zaznamoval preteklih nekaj mesecev. Umek in Kanzyani skupaj pa sta z nedavnimi gosotvanji na drugih koncih sveta potrdila izjemen ugled in visoko ceno.

In ravno tu lahko oris značaja zabave Design Of Love vol. 4 povežemo z njegovo predhodnico DOL 3 ali z majskim gosotovanjem najslavnejšega dj-ja na svetu Carla Coxa v Velenju. Institut Design Of Love se torej bliskovito razvija, za svoj eliksir pa uporablja najbolj trendovsko mešanico zvočno-plesnih vitaminov in mineralov. Tokrat kolono povabljenih dj-jev na t.i. Gravitation podiju, največjem med vsemi tremi, vodi Umek, sledi Valentino Kanzyani, njima ob bok pa sta tu še Avstralec Simon Digby in Anglež Jel Ford, tako kot naša matadorja, oba iz vodilne garniture producentov energičnega zlitja techo in house horizontov. Ford in Digby bosta prvič v Sloveniji.

Druga dva plesna prizorišča, ki ga bosta karakterno zaznamovala house ritmika (Elevation podij) in eksperimentalni vzgib (Levitation podij), v najboljši maniri prav tako povzdigujeta tukajšnjo elektornsko glasbeno ustvarjalnost in njeno zabaviščno prezentacijo. Temponauta, Random Logic, Shark in Aleksij ter mnogi drugi prav zares obetajo že kar mini festivalsko vzdušje.

Zakaj prelomen, zakaj pomemben? Zato ker bo Design Of Love z največjim magnetom posemplal tukajšnji elektronsko-glasbeni utrip in ga zagotovo nekoliko predrugačenega spustil po neskončnih futurističnih brzicah.

Design Of Love bo tako kot vselej posebej skrbno uredil varnostni režim na partyju. (dvojna dežurna medicinska ekipa, 20 aktivistov DrogArta, možnost neomejenega prostega izstopa iz dvorane, prezračevanje prizorišča, promo razdeljevanje vode, ipd.!!!

Matjaž Ambrožič - avatar

Matjaž Ambrožič

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 07.05.2000 na ŽVPL-u skupaj objavil 63 člankov.

Umek - thumbnail

Umek