v rubriki dogodki:
.. / / / 10.12.2009 15:03

Dicky B. Hardy & The Real Things na Vrhniki

Po daljšem mirovanju se v soboto, 12. decembra v klub Zakon na Vrhniki vračajo legendarni Dicky B. Hardy. Njihov strmi vzpon se je pričel leta 1995, ko so Dicky B. Hardy na svojem prvem ljubljanskem koncertu nastopili v slovitem Klubu B-51. Sledilo je sodelovanje na Novem rocku 1995 in snemanje prvenca Why Aren't You Screamin' v studiu Klang na Nizozemskem.

Prvenec je istega leta izšel pri založbi FV. Dicky B. Hardy so na njem igrali čvrst punk'n'roll; vajo so ponovili leta 1997, ko je izšel drugi plošček I Whistle – You Dance, in leta 2001 z You Can't Go Halfway And Get In. Bend je po nekajletni kreativni pavzi ponovno ugledal luč vadbenega placa in si napolnil baterije z nadvse dobrodošlo vokalno-poetično okrepitvijo, prvostojcem Brunom Subiottom. Prepričljivi Bruno je svoj prepoznaven glasovni inštrument v preteklosti pilil v za mnoge kultnih postavah Hard Time Band, Spoons, Borghesia, Matchless Gift, Rebecca, Incurabili in Hic et nunc. Prav s slednjo in Res Nullius so Dicky B.Hardy v devetdesetih tvorili jedro ustvarjalnega rock'n'rolla na Slovenskem, zato ne gre dvomiti, da ponovna združitev ni namenjena zgolj ponavljanju že slišanega. Zvesti nostalgični publiki – željni vstajenja zgoraj omenjene četverice – kani bend predstaviti čisto svež nabor avtorskih komadov, po pričevanju novopečenih starih Dicky B. Hardy nič manj našpičenih, še več, prežetih z dolgoletnimi izkušnjami zveste rokerske tlake. Seveda je v pripravi tudi nova plošča.

Kot predskupina se bodo predstavili The Real Things, klubski maratonci iz leta 2006. Rockovski bend, ki v prenovljeni zasedbi še naprej vztrajno išče nove izrazne možnosti garažnega rock'n'rolla, po novem premešanega z veseljem do vključevanja kantrijaških in drugih elementov širšega rockovskega izročila. Odkar delujejo kot trio, so poudarki med vse tri inštrumente razdeljeni enakomerno, zaradi česar ima njihova zvočna podoba zdaj bolj grobo teksturo, a hkrati tudi več globine. Njihove skladbe, polne samozavesti in včasih tudi surove energije, izhajajo iz jasnih melodij in spretno domišljene čvrste harmonske osnove, ki jim omogoča večjo mero izpovednosti, pri tem pa še vedno zvenijo gladko in prijetno domače. The Real Things, ki letos sodelujejo tudi pri projektu Rokerji pojejo pesnike in so sebe zmeraj videli kot odrski bend, lahko zvenijo nabrito ali celo zamišljeno, vendar vedno sproščeno in radoživo.

Za klub Zakon

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Dicky B. Hardy - thumbnail

Dicky B. Hardy