v rubriki dogodki:
.. / / / 01.07.2002

9. festival Linuxa

Društvo uporabnikov Linuxa Slovenije - LUGOS in Dijaški dom Tabor, Ljubljana bosta v soboto, 06.07.2002, organizirala že 9. festival Linuxa po vrsti. Ta javna prireditev je namenjena vsem, ki si želijo bolje spoznati operacijski sistem Linux, rešitve s področja odprte kode in prostega programja.

Društvo LUGOS je neprofitna organizacija, ki deluje že od leta 1995, od leta 1997 pa je tudi uradno registrirana kot društvo. Kot že samo ime pove, gre za društvo, ki združuje uporabnike operacijskega sistema Linux in šteje že preko 700 članov.

Linux je računalniški operacijski sistem, ki je za razliko od večine ostalih operacijskih sistemov (Windows, MacOS...) brezplačen in prosto dostopen v internetu. Druga velika prednost Linuxa pa je možnost, da vsak posameznik lahko prispeva k razvoju Linuxa ali njegovih programov, zato je ekipa razvijalcev, ki so hkrati tudi uporabniki, ogromna in razšijena po vsem svetu ter povezana preko interneta.

Društvo si zato prizadeva, da bi v okviru Slovenije, pa tudi v kontaktih s sosednjimi državami, povezalo uporabnike, da si izmenjajo izkušnje in si medsebojno pomagajo. Združevanje pa omogoča tudi večje projekte, ki jih je društvo izvedlo v preteklosti, nekateri pa še vedno tečejo. Nekatere izmed njih podpira tudi Ministrstvo za informacijsko družbo v svojih prizadevanjih podpiranja projektov odprte kode.

Vse o urniku, lokaciji, predavanjih, sejmu, lan partyu in še čem pa na www.lugos.si/life!

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.