v rubriki dogodki:
.. / / / 08.06.2004

Dobrodelni koncert za otroke obolele za levkemijo

Danes, 8. junija, v ljubljanskih Križankah se bo zgodila prireditev za otroke, obolele za levkemijo in za otroke iz programa Centra za socialno delo Lj.-Center. Ob 15. uri se prične brezplačen program za otroke z ustvarjalnimi delavnicami, čarovnikom, pravljično deželo in otroškimi predstavami, ob 19. uri pa sledi dobrodelni koncert različnih priznanih slovenskih izvajalcev.

S pričetkom ob 15. uri se bo v Križankah pričel zabavno-ustvarjalni program za otroke, kjer bodo najmlajši uživali v slikanju, plesnih delavnicah, umetniškem ustvarjanju, otroških predstavah, spoznavali bodo živali in se zabavali ob nastopu čarovnika. Barve in risalne bloke, s katerimi bodo ustvarjali otroci so velikodušno darovali Belinka in JUB.

Vrhunec dneva se bo pričel ob 19. uri z nastopom Akademske folklorne skupine France Marolt ŠOU v Ljubljani, Akademskega pevskega zbora Tone Tomšič ŠOU v Ljubljani in Primorskega akademskega zbora Vinko Vodopivec ŠOU v Ljubljani.
Od 20. ure dalje se bodo na odru z dobrodelnimi nastopi zvrstili priznani slovenski glasbeni izvajalci: Bobnars United, Bogunov, Anja Bukovec, Caminoigra, Bossa de novo, Fake Orchestra, Izidor Leitinger kvartet, Jazoo in Katalena.

Večerni program bo povezovala Tjaša Železnik, v pestri zasedbi pa ne bodo manjkali niti bruhalci ognja in plesalci Sajlesa Šinkovca.

Ves dan bo organizator na prizorišču zbiral dobrodelne prispevke za otroke, obolele za levkemijo iz Hematoonkološkega oddelka Pediatrične klinike v Ljubljani ter za otroke iz programa Centra za socialno delo, Ljubljana-Center.

Za slednje je ŠOU v Ljubljani v marcu in aprilu v okviru akcije Knjiga, moja najboljša prijateljica zbirala knjige in igrače, ki jih bomo otrokom podelili v večernem programu. Obiskovalce vabimo, da prinesejo knjige in igrače s seboj na prireditev ter tako omogočijo več radosti in iskrivih dni v življenju prenekaterega otroka.

Poleg zbranih sredstev in igrač pa bo otrokom v juniju Zavod za mladinski turizem ZMT omogočil izlet na morje in jih tako še dodatno razveseljeval tudi po torkovi dobrodelni prireditvi.

Izkupiček od prodaje vstopnic, ki so po ceni 2.000 SIT za študente in po 2.500 SIT za ostale, pa bodo ob koncu koncerta podarili otrokom, obolelim za levkemijo in jim tako omogočiti boljše in lažje zdravljenje.

Za ŠOU Ljubljana

Borut Marinko - avatar

Borut Marinko

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 09.10.2000 na ŽVPL-u skupaj objavil 220 člankov.

Dobrodelni koncert za otroke obolele za levkemijo - thumbnail

Dobrodelni koncert za otroke obolele za levkemijo