v rubriki dogodki:
.. / / / 14.09.2000

DrMrr OrtoPunk nr. VII

KAPA tudi letos, v okviru obletnice zasedbe kulturnega centra Metelkova mesto, pripravlja zdaj že sedmi DrMrr OrtoPunk festival. Letos bo festival spet dva dni in na njem bodo nastopili bendi: CZD (slo), Deafness By Noise (cro), Only Attitude Counts (a), Anti Maniax (a), Elvis Jackson (slo) in Overflow (cro).

Poleg glasbenega dela festivala pričakujemo tudi udeležbo neodvisnih distributerjev, ne bo pa "sfalil" niti "fuzbal" turnir.

Pa še malo bolj podrobno o bendih:
CZD so starejši slovenski punk bend, ki ga vodi Dušan Hedl, vodja založbe Front rock. Starešine so letos proslavile izdajo novega CD-ja Kupi gnoja.

Deafness By Noise, tako kot Only Attitude Counts igrajo močno našopan hardcore, ki po zvoku sledi smernicam newyorškega HC.

Anti Maniax iz Gradca igrajo nekaj, kot sami imenujejo, gothic-metal-ska-punk...shit. V živo so pravi zabavljači, prav tako kot dobro poznani Elvisi.
Elvis Jackson so bend s pustne sobote leta 1998-ega. Po prvi plati "Move your feet, it's one o'clock" in evropski turneji "Ne morste tolk posadit, kokr mi pokadit", ravno na ta datum načrtujejo izid drugega CD-ja z naslovom "Go Home and Practice", posnete na Metelkovi.

Koprivničani Overflow so služenju punkrocka prisegli že kot šestnajstletniki davnega leta `90. Zadnja plata "Unbreastfed69" je iz lanskega leta, leto 2000 pa so porabili za koncertiranje po vsej Evropi ob podpori Dumbell in New Bomb Turks.

Celoten festival se bo dogajal v petek in soboto, 15. in 16. septembra.

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.