v rubriki dogodki:
.. / / / 21.08.2000

Studio Players: Five Short Plays in Evgeny Grishkovets: At the Same Time

Danes (v torek 22. avgusta) se bosta v okviru festivala Mladi levi dogajali dve predstavi; Five Short Plays Studia Players iz Turčije in solo gledališka predstava At the Same Time rusa Evgenya Grishkovetskega.

FIVE SHORT PLAYS
Stara elektrarna
ob 20h
gledališka predstava

PET BECKETTOVIH SANJ

Skupina Studio Players je nastala leta 1990 in je svoje umetniško delovanje in predstave posvetila predvsem raziskovanju sodobnih gledaliških izrazov ter drugačni igri in vizualnim dramskim podobam. Predstava Pet kratkih iger, ki so jo mediji označili za najboljše delo gledališke sezone v Istanbulu, je sestavljena iz Beckettovih enodejank, ki so med seboj ločene s teminami, ki delujejo kot gledalčevo utripanje vek. To je pripoved o tem, kako je Beckett sanjal svoje drame in potem, ko se je zbudil, ni vedel ali morda ni drama sanjala njega. Vsaka od petih iger je po svoje popolnoma drugačna, pa vendar jih združuje isti podaljšani čas, magija, ki lahko nastane samo v gledališču.

Režija: Sahika Tekand
Tekst: Samuel Beckett
Asistent režije: Kivanc Ergun
Prevod: Hamid Koç
Scenografija: Esat Tekand
Igrajo: Sahika Tekand, Cem Bender, Karin Ataoglu, Sevtap Insel, Banu Fotocan, Kivanc Ergun, Yaman Ceri, Itir Arditi, Nukhet Akkaya, Hakan Milli, Gokhan Kucuk, Savas Mutlu, Akin Cinbarci
Glasba: Zeynep Gedizlioglu
Fotografija: Ahmet Elhan
60 minut

AT THE SAME TIME
Stara elektrarna
ob 22h
gledališka solo predstava

ISTOČASNOST

Če prva predstava Evgenija Grishkovetsa How I Ate a Dog govori o tem kako je umetnik živel nekoč, potem njegova druga solo predstava At the Same Time, govori o tem kako živi zdaj. Tako kot prva je tudi ta ujeta v pripovedno razpletanje zgodbe o življenju. Izpostavlja trenutke, tiste, ki ponavadi stečejo prehitro mimo nas. Življenje je popolnoma nerazumljivo, a vendarle tako čudežno in lepo. Prav s temi besedami nam je tudi sam umetnik opisal svojo predstavo.

Režija, kreacija in igra: Evgeny Grishkovets
Luč in ton: Elena Grishkovets
Prevajalka: Neža Zajc

Za festival Mladi levi

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.