v rubriki dogodki:
.. / / / 24.02.2016 14:27

Ebola s Katarino Čas in Vidom Valičem

Zabavna gledališka detektivka križana z videoigrico, kjer gledalci določajo potek in razplet zgodbe ter so gospodarji usod igralcev na odru.

Če obožuješ videoigre in komedijo ali pa si želiš vsaj enkrat v življenju brkljati po telefonu v tetatru ne da bi te gledali postrani, potem te nore avanture res ne smeš zamuditi: Anže Zevnik – Zele (Nora dvajseta, kviz Vem!) je agent Sove Peter Perčič, ki raziskuje nov izbruh Ebole v Ljubljani, asistirajo pa mu Katarina Čas (3 vloge: medicinska sestra, policistka, 'bestička od trupla'), Vid Valič (5 vlog: natarkar, redar, diler ...) in Vid Klemenc (vrhunski v vlogi zadetega sošolca).

Igra se odvija tako, da gledalci s telefoni glasujejo o poteku, igralci pa skačejo med liki in prizorišči (mrtvašnica UKC, Metelkova, štacjon, temačni bari) ter odigrajo zgodbo v izglasovano smer. Vsak prizor ima tri do pet različic, igra osem različnih koncev, glavni igralec pa tri življenja in šest metkov. In če ga občinstvo tako usmeri, lahko izgubi življenje – če pa izgubi vsa tri življenja, je Game Over in ga odnesejo z odra. Grand Theft Auto Ljubljana – v živo!

Po medenju v Gleju se Ebola seli na oder Siti Teatra v ljubljanskem BTC Cityju (premiera je razprodana, naslednja predstava bo 27. februar), kmalu pa se bo ta unikatna igričarska epidemija začela širiti tudi po Sloveniji.

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Ebola (Foto: Polona Ipavec) - thumbnail

Ebola (Foto: Polona Ipavec)