v rubriki dogodki:
.. / / / 03.02.2004

Edge-Dept vs. B.L.I.M. v K4

B.L.I.M. (boy lost in music) se zdi ena pomembnejših figur zadnjih nekaj let breakbeat svetovne dominacije. G. Cooke je producer in dj iz vzhodnega Londona in je svojo kariero začel kot avtor večih drum'n'bass singlov, večinoma izdanih na Emotif in SOUR. Kmalu se premakne na Emotif-sestrinsko "Botchit & Scarper" kjer zbudi pozornost z detroitovsko Chronologic.

Znan kot dober remixer predela vrsto elektronskih izdelkov in se v zadnjem času kar nekam sumljivo dobro zlije s smernico brejkov, ki jo fura združba zbrana okoli Rennie Pilgremove Thursday Club Recordings (TCR) in Mark Pemberjeve Whole Nine Yards (W9Y). Gre za bolj "groove" usmerjene brejke, ki si pravzaprav sposojajo kar nekaj idej iz housa a hkrati raziskujejo nove, sodobne smeri.

V podobni luči je seveda BLIM-ov lanskoletni album Lost In Music, ki je izšel na TCR, in tako ponuja dobro mero groova in tancpodij poskočnic. BLIM bo v Sloveniji drugič in je garancija za dober "fino nadrajvan žur".

Egoboobits: sosednje-hrvaška založba, ki ima sicer odprte duri za dobesedno vse in kogarkoli, ki si želi pri njih izdajati glasbo pod takoimenovano GPL licenco, predstavlja na sosednjem flooru dva DJ-ja, ki sta pri nas prvič. V resnici je Blashko v Sloveniji že nekajkrat nastopal, a vedno s svojim live materialom.

Tako tokrat lahko prvič slišimo bolj sukajočo aktivnost hrvaških svobodnjakov: se posebej Labosh-a, ki ga pri nas še nismo videli. V vsakem primeru pa so egoBooBitarji osvežitev, saj gre za svež, povzdigujoč in prav nič čigumast house, kaj to, bolj groove. Kar vas bo vsaj približalo k bistvu.

Breaks floor DJs: NOVA VIATOR, BLIM (UK), BORKA.
Egoboobits DJs: BLASHKO (CRO), LABOSH (CRO).
VJs: SIDEWALK, MINA.
Start: 22:00 ...
Vstop: 1400 (do 23:00),
1700 (+flyer, študent, dijak)
2000 SIT (polna cena)