v rubriki dogodki:
.. / / / 27.11.2003

Electric Turn To Me in Father v MKNŽ

v nedeljo, 7. 12., bodo v ilirskobistriškem klubu MKNŽ nastopili Electric Turn To Me v spremstvu Father. Electric Turn To Me so nastali poleti leta 2002, člani benda pa so Blake Fleming (ex-Laddio Bolocko, the Mars Volta), Marcus DeGrazia (ex-Laddio Bolocko), nemška pevka Silke ter kitarist James Wilk (ex-the Imaginary Numbers), ki se je skupini pridružil konecleta 2002.

ETTM iščejo navdih in instrumentalno podlago v bolj kreativnih skupinah 60-ih let, kot so Love,Pretty Things in Doors, glasbo pa posodobijo in jo s tem prenesejo v novo tisočletje. Že po nekaj koncertih po newyorških klubih so se ETTM uveljavili kot eden najbolj vročih newyorških bendov.
Glasbo tvorijo energično bobnanje, bas, ki ga vodijo klaviature, orgle, prepletajoči se zvok kitar in močan vokal pevke Silke, ki deluje kot manj izčrpan glas Siouxsie Sioux. ETTM tako ustvarijo zapleteno iskanje pop pesmi z doseganjem občutljivega ravnovesja med različnimi zvoki, ki pa jih vendarle predstavijo na popolnoma izviren način.
Poleti 2003 so ETTM izdali self-titled EP, ki je izšel pri založbi No Quarter Records. Novembra 2003 pa je pri isti založbi izšel njihov drugi EP, Clouds Move So Fast. V Evropi bo dosegljiv preko Conspiracy Distribution.

Father so se združili na Reki, marca 2000. Člani benda so: Mihael Prosen (vokal), Davor Tomić (kitara), Saša Vukosav (bobni), Franjo Jardas (bas) in Dario Pažanin (kitara). Člani so se prej kalili v mnogih bolj ali manj priznanih hraških skupinah (Unlogic Skill, Let 3, Salion, Easyman...).
Velik vpliv na nastanek skupine Father je imela skupina Laddio Bolocko iz New Yorka. Po obisku koncerta omenjene skupine in seznanitvi z njihovim glasbenim izročilom so se trije člani skupine Easyman odločili, da je čas za korak v novo smer, v ustvarjanje novega materiala, ki pri poslušalcih ne bo ustvaril potrebe po predalčkanju v znane žanre moderne svetovne glasbe. Ko govorimo o glasbenih vzorih, obstaja nekaj skupin, ki so pustili globoko sled v ustvarjanju vsakega od članov benda Father, predvsem so to Tool, Faith No More, Deftones, Alice In Chains, Machine Head, Incubus. A prav z odmikanjem od glasbenega stila omenjenih skupin želijo biti Father v svojem muziciranju izvirni. Do danes so tako ustvarili 15 pesmi, za katere upajo, da bodisi zaradi svojega neobičajnega ali "premočnega" glasbenega izraza, ne bodo "preslišane".
Poleg preko 40 koncertov širom Hrvaške, Slovenije ter Bosne in Hercegovine kaže omeniti tudi nastop v kvalifikacijah za Rock Otočec, kjer so v konkurenci 182 skupin osvojili 1. mesto!

Na spletni strani MKNŽ-ja najdete povezave do mp3-jev obeh v nedeljo nastopajočih skupin.

http://www.drustvo-mknz.si/

 - thumbnail