v rubriki dogodki:
.. / / / 05.03.2001

SubSub: Jazz-A-Nova

V soboto, 10.3. bosta gosta ekipe Radyoyo dva DJja iz kolektiva Jazzanova (Berlin), za gramofoni pa bodo stali tudi Radyoyo rezidenti - Pier(ki bo večer otvoril z dowtempo smoked beati), Mongo (tudi tokrat 2step breakbeat garage set) in JAMirko (zaključni, plug out set).

/ JAZZANOVA
Jazzanova so producentski / DJ team iz Berlina. Kot DJ-ji v kolektivu sodelujejo Jürgen von Knoblauch, Claas Brieler (oba nastopita pri nas v soboto, 10. marca) in Alexander Barck (ki tokrat ostaja doma), producentski del pa sestavljajo Stefan Leisering, Axel Reinemer in Kosma. Svoje sonično bratstvo so Jazzanova odkrili l. 95 med DJ-janjem v berlinskem klubu Delicious Doughnuts in se povezali v enega najbolj priznanih nemških DJ-producentskih kolektivov današnjega časa. Za Jazzanovo je glasba iskanje skupnega jezika mednarodne klubske scene, ki vplive črpa iz izjemno raznolikih kultur, navad in običajev. Njihova ljubezen do t.i. 'deep jazza' in sodobne elektronike se najbolje manifestira v neverjetnih kombinacijah retro in novih zvokov, ki odmevajo v vseh različicah hiphopa, funka, jazza, housa in drum.n.bassa, v vseh odtenkih boogija, brazilske muzike, latina in soula.

Do širse prepoznavnosti jim je v startu pomagal Gilles Peterson - l. 97 je v svoji radijski oddaji na BBC-jevem Radiu One rolal njihov prvi komad Fedime's Flight in od takrat naprej so Jazzanova v dobrih treh letih remixali komade svojih vzornikov - U.F.O., 4 Hero, Incognito in Azymuth. Jazzanova kot remixerji vedno poizkušajo pocastiti avtorja, katerega komad po svoje interpretirajo v svojih obdelavah; vedno poiskušajo zajeti celotno bistvo albuma in ne samo posameznega komada. Če njihove remixe poslušate natančno, odkrijete vse njihove prejšnje plošče in slišite njihove vplive. Vsak Jazzanova remix je narejen z ogromno mero spoštljivosti do originalnega avtorja, z veliko mero truda, z ogromno dozo časa - včasih za posamezen remix potrebujejo nič manj kot tri mesece studijskega dela. Ko končajo, je izdelek ponavadi primeren obema - tistemu, ki sedi doma v naslanjaču in si ga privošči ob kozarcu dobrega vina, pa tudi tistemu, ki ga noge zasrbijo že ob sami besedi dancefloor.

Cvetoče sodelovanje med dvema nemškima založbama - Jazzanova Records in Compost Records se je začelo z EP-jem 'Caravelle', pod skupnim imenom JCR pa so združeni od zime 98 - iz prijateljstva in podobnih pogledov na glasbo se je rodila založba, ki je postavila povsem nove svetovne standarde klubskih soundov in postala garancija za najboljso zbirko sodobnega jazza začinjenega z unikatnimi in svežimi beati & soundi. Sonarkollektiv je ustanova, ki daje glasbenikom in ostalim artistom možnost realizacije svojih idej, medtem ko skrb za poslovno in tehnično breme nosi sam kolektiv - pod njegovim okriljem danes deluje nekaj najbolj cenjenih nemških založb, z njegovo ustanovitvijo pa so Jazzanova postavili temelje za medsebojno izmenjavanje in web connectanje različnih glasbenikov, DJ-jev in producentov - zadeva funkcionira kot pribežališče za raznolike berlinske glasbenike in jim služi kot mesto za 'trening', poleg tega marsikomu odpre vrata v svet mednarodnega klubskega dogajanja. Jazzanova so pionirji novega evropskega zvoka in kot DJ-ji izjemno odprti, napredni in nekonvencionalni - če pridete, bodite tudi vi.

vstop do 24h = 1200
vstop po 24h = 1600

Za Radyoyo

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Jazzanova - thumbnail

Jazzanova