v rubriki dogodki:
.. / / / 08.12.2008 08:48

Exit naslednje leto že desetič

Najboljši festival jugovzhodne Evrope Exit tokrat praznuje 10. obletnico! Organizatorji festivala Exit 09 za letos v Novem Sadu napovedujejo nepozaben nabor glasbenikov in ostalih dogodkov.

Od danes, 8. decembra si lahko tudi v Sloveniji oboževalci odmevnega multikulturnega festivala Exit zagotovijo vstopnice za praznovanje že 10. rojstnega dneva. Med 9. in 12. julijem prihodnje leto bo ta najkakovostnejši festival jugovzhodne Evrope na enem mestu - v srednjeveški Petrovaradinski trdnjavi - zbral glasbene navdušence iz celega sveta.

Organizatorji so za prve najhitrejše kupce festivalskih vstopnic v Sloveniji ponudili omejeno serijo po super promocijski ceni v predprodaji, in sicer za 59€! (predvidena redna prodajna cena 111€).

Začelo se je z glasbo kot sredstvom sprejemanja različnih in združevanja drugačnih. Exit je združil na sto tisoče mladih, ki so bili pripravljeni svet narediti boljši. Bili smo priča nenavadno pravljičnemu ambientu trdnjave iz srednjega veka, z nami je bilo več kot 500 izvajalcev na več kot 20 odrih.

Na Exitu so bila z nami zveneča imena, kot so: Beastie Boys, The Prodigy, Iggi Pop, Massive Attack, Moloko, Underworld, White Stripes, Slayer, Roni Size, Manu Chao, N*E*R*D, Sex Pistols, Frankie Knuckles, John Digweed, Eric Prydz, Carl Cox, Roger Sanchez, Sven Vath, Deep Dish, Laurent Garnier in številni drugi.

Exit gibanje so zaznamovale številne družbeno koristne akcije, kot je denimo akcija za ukinitev viz, boj proti trgovini z ljudmi in sodelovanje s številnimi nevladnimi organizacijami. Zdaj nas čaka 10. obletnica in Exit festival - boljši kot kdaj koli prej. Pridruži se številnim glasbenim navdušencem med 9. in 12. julijem prihodnje leto in skupaj z odličnimi glasbeniki praznuj Exitov visoki jubilej. Obljubljamo nekaj zares posebnega. Potrudili se bomo, da deseti Exit prekosi vse prejšnje!

"I want to live Green&Clean"
Velika ekonomska kriza, ki je letos prizadela cel svet, množične odpovedi in recesija v gospodarstvu debato glede zaščite našega planeta na žalost postavljajo v drugi plan.
Celotna populacija planeta Zemlja brezumno izkorišča energijo, surovine, menja genetske kode pri živih bitjih in s tem uničuje edino zatočišče, ki ga imamo na voljo. Naši otroci in vnuki bodo na žalost živeli na smetišču, svet pa bo v prihodnosti verjetno izgledal kot tisti iz filma "Mad Max". Razen, če se ne zresnimo.  

Obstaja veliko načinov, da izboljšamo svet okoli sebe. Od trivialnih, kot je na primer čim manj pogosta uporaba plastičnih vrečk, do racionalne porabe električne energije v vašem domu. Če bi vsak človek v Sloveniji zasadil le eno samo drevo, bi to pomenilo dva milijona novih dreves v naši deželi.

Vsak bi moral najprej začeti pri sebi. Mi smo se odločili, da začnemo pri Exitu. S sloganom "Leave no trace" je evropsko združenje festivala YOUROPE razvilo koncept "Green&Clean". Ta koncept drastično podraži produkcijo festivala, vendar omogoči, da bo do okolja bolj prijazen in odgovoren. Tema je zelo resna. Kaj boš naredil ti, da zaščitiš planet?
 
Vključi se in osvoji nagrade
Pred nami je deseti Exit in line-up, ki si ga bomo zapomnili do konca življenja.
Kot prejšnja leta te vabimo, da sodeluješ pri kreiranju festivala. Začeli smo z anketo (DODAJ LINK), ki nam pomaga, da bo naš festival boljši in da na novosadsko trdnjavo pride čim več izvajalcev, ki si jih želiš prav ti!

Če sodeluješ pri anketi lahko osvojiš vstopnico za Exit 09. Vsi sodelujoči so potencialni dobitniki. Vključi se in sodeluj pri proslavi Exitove obletnice! 

Vstopnice za 10. Exit v prodaji od 8. decembra
Prodaja vstopnic za Exit 09, ki bo potekal od 9. do 12. julija 2009 na Petrovaradinski trdnjavi v Novem Sadu, se začne v ponedeljek, 8. decembra in bo potekala do 4. julija 2009!

CENE VSTOPNIC
Super promocijska cena v predprodaji
Za omejeno število najhitrejših fenov (samo prvih 50 – pohiti!) smo pripravili vstopnice po super promocijski ceni v predprodaji, in sicer za 59€! Po prodaji omejenega števila super promocijskih vstopnic, se bo cena zvišala na 69 €, kar je še vedno izredno ugodno glede na prodajno ceno, ki znaša 111 EUR! Cena vstopnic, ki bodo na prodaj pred začetkom festivala bo 111 €. Cena bo veljala do konca prodaje, letos samo do 4. julija 2009.

Več informacij o festivalu na www.exitfest.org.

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Exit - glavni oder - thumbnail

Exit - glavni oder

Foto: Uredništvo ŽVPL