v rubriki dogodki:
.. / / / 22.01.2009 10:01

Fatal Error party #24 na Metelkovi

Izobraževalno žurersko glasbeni dogodek se bo zgodil v petek, 30.01.2009, na Metelkovi,v Klubu Gromka. Start 22:00, Vstop prost!

DJ Program: [Pero-Fotar, Vučko & Earblower]

Music: Old Skool Electronix, Beeper, Chip, Micro, Electro, Synth, Computer, Game, New Wave, Film, Cartoon, Children, Synthpop, Trance, Horror, Media-Core, Cyberpunk, EBM & Video Game Metal.

Video projekcije: Commodore 64 games, Arcade machine games, Old skool monochrome science fiction films!

Dogajanje na Fatal Errorju se bo nanašalo predvsem na elektronsko glasbo narejeno z enostavnimi zvočnimi čipi, analognimi synthesizerji in raznimi Beep & Bloop elektronskimi efekti in igračami, ki dajejo muziki zelo poudarjeno melodijo in toplino. Ta glasba kot vzorce zvoka črpa iz enostavnih piskov, raztrganih bass linij, analognih sintetičnih valovanj, pa vse do digitalnih od A do Ž zvokov, podkrepljenimi z robotskimi ali naravnimi vokali, ki se prepletajo z kompaktnimi digitalnimi ali razpršenimi analognimi noise udarci in se ob posebnih prilikah združujejo z razno raznimi živimi glasbenimi inštrumenti.

Za muziko in video-projekcije bodo skrbeli Pero-Fotar, Vučko in Earblower.

V sklopu tega dogodka boste imeli priliko slišati muziko narejeno s starimi računalniškimi sistemi kot so: ZX Spectrum 48K, ZX Spectrum 128K, Atari ST, Atari XL/XE, Commodore 64, Amiga 500/600, MSX, PC-DOS, Arcade machines, SNES, NES in BBC Micro. Se pravi ta muzika bo predvsem iz starih računalniških igric, introtov in demotov. Tako kot iz računalniških igric se bo dalo slišati tudi tematsko elektronsko glasbo iz vseh mogočih čudes, ki jih lahko slišite vzporedno s sliko na televiziji.

Od TV ekrana se bomo preselili vse od začetka elektronske glasbe in nadaljevali vse do leta 1990. Seveda se bo dalo slišati nekaj tudi čisto nove elektronske glasbe umetnikov, ki prisegajo na prve elektronske zvoke, ki so prihajali iz prvih elektronskih inštrumenov in igrač. Med drugim se bo dalo slišati tudi dobri stari punk, kjer so na začetku punk bandi še uporabljali elektroniko v svojih komadih in vzporedno s tem se bo dalo slišati tudi nekaj bolj hrupno-umazanega v electro-punk underground sceni.

Pero-Fotar vam bo poleg že omenjenega predstavil tudi svojo lastno glasbo, ki jo ustvarja v svojem prostem času. Kogar zanima, lahko vso Pero-Fotar-jevo glasbo dobi zastonj na: http://www.soundclick.com/bands/default.cfm?bandID=35941&content=music

Lepo vabljeni vsi, pa naj vas čim več pride in da skupaj doživimo lep in nepozaben večer ob zgoraj omenjeni, zelo dobri in originalni muziki. Namen tega partija je, da se skupaj zabavamo in da skupaj spoznavamo in odkrivamo nove poti, razbijamo meje in iščemo čare v elektronski glasbi in vse kar se vije in dotika njene strukture. Vstopnine ni, kar pomeni da je vsa zadeva neprofitna in je party tu samo za vas in da vas strga tako kot nas :) YUUUUPIEEEEEEEEEEE!!!! :)

Uradna stran dogodkov Fatal Error: http://myspace.com/fatalerrorcrew

Ostale strani:
http://www.myspace.com/perofotar
http://www.klubgromka.org/

Za Fatal Eror crew

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Fatal Error Party #24 - thumbnail

Fatal Error Party #24