v rubriki dogodki:
.. / / / 05.12.2011 15:13

Orchestre Tout Puissant Marcel Duchamp v Gala hali

Orchestre Tout Puissant Marcel Duchamp (tropski post punk/afro-beat/urbani trance/eksperimentalni pop) iz Francije prihajajo v Gala halo v četrtek, 15. decembra 2011 ob 22:00! Vstopnine ni, je pa izstopnina.

Že dolgo je glasbenim sladokuscem jasno, da ni vsak preverjen bend vreden svojega denarja, a le malo se jih odloči priti na koncert skupine, za katero še niso slišali.

Zato smo se v Gala hali odločili za koncertne večere z naslovom “POZOR! NOV BEND NA VIDIKU!”, kjer boste lahko preverili bende, ki v naši državi še niso nastopili. Vstop je prost, če pa boste z bendom zadovoljni, lahko na šanku pustite “izstopnino” po lastnem presodku!

Na zadnji letošnji ediciji predstavljamo pisano glasbeno druščino z vseh vetrov, ki se je našla pod zanimivim imenom Orchestre Tout Puissant Marcel Duchamp, ki nam že v štartu da vedeti, da nas čaka precej nadrealistična izkušnja.

Leta 2006 so vzklili iz podtalja ženevske alternativne kulture in se v naslednjih letih sestavili kot sekstet: Vincent Bertholet na kontrabasu (Space Heads, Hum of Life), Liz Moscarola na vokalu in violini, Seth Bennett na pozavni (ex-Headache), Wilf Plum na bobnih (ex Dog Faced Hermans), Maël Salètes na kitari (ex MacZde Carpate ) in Aida Diop na marimbi.


Zasedba je prav tako nekonvencionalna, kot je bil sam Duchamp. Ponujajo intriganten koktejl post punka, ki ga mešajo z afro-beatom, trancom, tropskimi momenti in eksperimentalnim popom.

Občinstvo očarajo z nenavadno vokalistko, krčevitimi zvoki in nenadnimi izgubami kontrole ter kot protiutež tudi zelo intimnimi in minimalističnimi trenutki. Imajo ravno pravšnjo mešanico med “fuck you” odnosom, kontrolo, znanjem in dobrim gruvom, da jih je treba preveriti v živo!

After: selektor Dinarid (Afroville)

Vstopnine ni! Je pa “izstopnina” po lastnem presodku, ki jo namenimo bendu.

☛ Facebook Event

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Orchestre Tout Puissant Marcel Duchamp v Gala hali 15. 12. 2011 - thumbnail

Orchestre Tout Puissant Marcel Duchamp v Gala hali 15. 12. 2011