v rubriki dogodki:
.. / / / 04.06.2013 23:02

FV festival ali rock’n'roll na potenco

Ponovno se bliža tradicionalni FV festival, ki se bo letos odvijal v Channel Zero na Metelkovi. Nastopili bodo Guitar Wolf, My Buddy Moose, Twin Arrows, Ride On, NeSeBat in DJ Hibari.

FV festival se je v dobrem desetletju uveljavil kot ena osrednjih rock'n'roll prireditev v Sloveniji.

Zvezde tokratnega festivala prihajajo iz Japonske. Guitar Wolf so prava rock'n'roll eksplozija, v svojem dolgem delovanju pa so si ustvarili kultni status na mednarodni sceni. Trojica, ki prihaja iz Tokija, s svojim kitarskim hrupom in igranjem japonskega garažnega rocka navdušuje že vse od leta 1987. Črno usnje, sončna očala in velike količine brilnatine v laseh. Svoj prvi album Wolf Rock so izdali leta 1994. Njihovi nastopi so glasni, neposredni in polni razvrata. Žal je skupino leta 2005 doletela nesreča, ko je zaradi srčne kapi umrl njihov basist, a leta 2010 so se vrnili z novo energijo. Na tokratni evropski turneji promovirajo svoj 10 album Space Battleship Love.

Reški rockerji My Buddy Moose so pred kratkim izdali svoj 3 album Shine! Shine! Shine!. Skupina je po dobrem desetletju zgradila čvrsto zvočno celoto, ki jo nadgrajujejo vse od leta 2006. V svojo glasbo so povezali še country, blues, južnjaški rock, folk rock in power pop. Poslušalce zasvojijo z melodično bližino, spevnimi vokali in spontanimi kitarskimi akcijami.

Francoski blues rockerji Twin Arrows so nastali leta 2008. Sveža rockovska zasedba je lani izdala svoj prvi album, ki ga predstavljajo na svoji evropski turneji.

Slovenska skupina Ride On prav tako nastala leta 2008, ko sta se povezala ustanovna kitarista Peter Voljč in Igor Novak. Leta 2010 so sodelovali na kompilaciji Rokerji pojejo pesnike.

Skupina NeSeBat se je svojih inštrumentov lotila po načelu 'tega še nikoli ali pa vsaj že dolgo nisem igral/a'. Za priboljšek pa se je skupini pridružil še violinist Srečko Meh.

Za glasbeno vzdušje pred pričetkom, med skupinami in po festivalu pa bo skrbel DJ Hibari.

Alja Kink - avatar

Alja Kink / Alja Kink Photography

Glavna urednica ŽVPL, ki je od 24.10.2011 na ŽVPL-u skupaj objavil 53 člankov.

Guitar Wolf - thumbnail

Guitar Wolf