v rubriki dogodki:
.. / / / 15.03.2011 21:46

Gatuzo (Zg) in Sekire (Ilirska Bistrica) v MKNŽ

V soboto, 19.3. ob 22h vas MKNŽ vabi na koncert skupin Gatuzo (Zagreb) in Sekire (Ilirska Bistrica). Eksploziven in energičen zagrebški dvojec Gatuzo je že s svojim prvim albumom 'Noge/Ruke/Glave' pokazal, da žge brezkompromisen in surov blues&roll in si takoj pridobil zveste fene (tudi pri nas!!) in nagrado strokovne žirije za najboljši album alternativne glasbe Porin (2008).

Novi album z naslovom '!' je bil posnet v studiu Pleasentville v Zagrebu pod producentsko taktirko Marka Kalčića. Da bi se čimbolj približala svo...jem »live« zvoku sta Gatuzo vse pesmi posnela brez bas kitare (z izjemo ene, kjer je basiral sam producent albuma), tako da pride do izraza vsa surova energija kitare, vokala in bobna, brez odvečnega nasnemavanja, dodajanja in ostalega šminkiranja. Rezultat je še en odličen brezkompromisen moderen rock album. Preverite v živo!

Zasedba:

  • Damir Trkulja na kitari in vokalu
  • Goran Martinjak na bobnih

Gatuzo - biografija

Gatuzo je energični zagrebški rock duo, ki ga sestavljata Damir Trkulja na kitari in vokalu in Goran Martinjak na bobnih. Čeprav bend v drugačni postavi začne delovati že leta 1999, pa je v tej minimalistični zasedbi na sceni prisoten od leta 2003.

Nastopi dvojca Gatuzo so dinamični, čvrsti in napeti. Neobičajni glasbeni stil in način igranja, ki ga predstavljata publiki, sama rada označita kot eksplozivni rock. Krasita ga surovost, originalnost in podzavestna odvisnost od bluesa. Prvi javni nastop imata Šiljo in Džekica konec leta 2004 v zagrebškem KSET-u.

Konec leta 2005 posnameta, 2006 pa objavita svoj prvi resni studijski material pod okriljem diskografske agencije Spona iz Zagreba. Gre za maxi CD singl Temelji, ki ima med rock sladokusci danes že zbirateljsko vrednost. Sledijo številni koncerti po zagrebških in hrvaških klubih.

Ti dogodki aprila 2007 pripeljejo do podpisa ekskluzivne pogodbe z založniško hišo Dancing Bear, junija pa do izdaje singla Prljave ruke v double bill paketu z zagrebškim rock bendom Gretta. Istega leta v novembru za založniško hišo Dancing Bear izdajo album prvenec, imenovan Noge / Ruke / Glave, kar jima zagotovi preboj na domačo rock sceno.

V Velenju sta letos že nastopila in pričela koncerte Dnevov Mladih in Kulture, 2. maja na festivalu Sound Arson, kjer sta navdušila polno dvorano Mladinskega centra.

Sekire (ex Visoka frekvenca, Red axes, Mozaik)

Ljubezen do glasbe in ustvarjalnost, so botrovali, da se je pet glasbenikov odločilo, da ustvari bend. Po nekaj zamenjavah članov, so se ustalili pri imenu SEKIRE. Po skoraj letu igranja priredb so se odločili, da bodo začeli ustvarjati svojo lastno avtorsko glasbo, s slovenskimi besedili, saj so mnenja, da je preveč bendov, ki imajo angleška imena benda in ustvarjajo v angleškem jeziku, ter s tem zapostavljajo že tako obubožano slovenščino z izgovorom, da se v angleščini »lažje« spesni pesem. Za seboj imajo kar nekaj nastopov, večina na Primorskem. V bodoče pa si želijo nastopov in prestavitev svojega dela čim širšemu občinstvu.
 
Člani:

  • Aleks Fatur (vokal)
  • Matej Gombač (kitara)
  • Nejc Gombač (kitara)
  • Simon Boštjančič (bas kitara)
  • Jani Poklar (bobni)

-- za MKNŽ

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Gatuzo (Zg) in Sekire (Il. Bistrica) 19. marca 2011 v MKNŽ / avtor: ninarolih.com - thumbnail

Gatuzo (Zg) in Sekire (Il. Bistrica) 19. marca 2011 v MKNŽ / avtor: ninarolih.com