v rubriki dogodki:
.. / / / 17.09.2004

Generation Gap in In-sane na Vrhniki

V kluku Zakon na Vrhniki bo ob otvoritvi nove koncertne sezone v petek, 24.9 igrala avstrijska ska core skupina Generation Gap in domači melodični hardcorovci In-sane.

Generation Gap. Od klasičnega srednješolskega punk rock benda so se z leti, glasbenimi izkušnjami in koncertno kilometrino, po odrih v in izven Avstrije, odločili, da svoja življenja posvetijo ska punku. Ker radi raziskujejo, v njihovi glasbi ne manjka kupa primesi, od hard cora do reagge vplivov. V letu 2003 so po času, prebitem v studiu, posneli svoj prvenec License to Skank, pod okrilje pa jih je vzela avstrijska založba Rise and Rust records. Le ta združuje novejše hard core punk bende in so jim bili ska obarvani Generation Gap dobrodošla osvežitev. Torej vsi ljubitelji skupin v stilo Voodoo glow skulls, Leftover Crack in Chocking victim, vabljeni da prisluhnete, kaj nam imajo ponuditi sosedje.

In-sane, ki bodo ta večer z njimi deili oder, so melodični hard core trio. Svojo glasbeno pot so začeli že v zgodnjih najstniških letih konec devetdesetih, dokler se ni iskristalizirala sedanja postava in zvok. Mešanica melodij, hard core jeze z občsnimi emo vložki in obilo energije so postali njihov prepoznavni znak . V studiu kluba Explosive v Gradcu so lani dokončali in izdali EP Revenge Against Boredom, zdaj pa se pripravljajo na snemanje nove plošče in obilico koncertiranja.

 - thumbnail