v rubriki dogodki:
.. / / / 03.05.2005

Habeas corpus (Imej telo)

The Queen's English Theatre Company je mlada, dinamična gledališka skupina, ki želi znana dramska dela predstaviti z novim sporočilom in s tem ozavestiti javnost o problemih, s katerimi se sooča istospolno usmerjena populacija. Tudi tokratna komedija "Habeas corpus" Alana Bennetta, enega najuspešnejših britanskih dramatikov, je kritika odnosa do spolnosti, golote in monogamnosti v sodobni družbi. Predstava bo v četrtek, 5. maja, in v soboto, 7. maja, ob 20. uri na velikem odru MGL.

Habeas Corpus (Imej telo) je komedija o ljubezni in poželenju, ki jo je napisal eden najbolj priljubljenih
angleških avtorjev Alan Bennett. Alan Bennett je v svoji plodni in dolgoletni karieri napisal mnoge uspešne gledališke predstave. Njegove drame so obšle odre od West Enda do Broadwaya z uspešnicami kot so Beyond the Fringe z Dudleyem Moorom do filmov in gledaliških predstav, kjer igra vsem dobro znana Patricia Routledge (Keeping Up Appearances), Maggie Smith (Gosford Park) in Julie Walters (Calendar Girls/Educating Rita).

Gledališka skupina The Queen's English Theatre Company (QETC) je bila ustanovljena pred dvema letoma v Amsterdamu. Cilj skupine, ki šteje 12 članov, je ozaveščati javnost o problemih, s katerimi se istospolno usmerjeni srečujejo v vsakdanjem življenju.

Režija: Mark Winstanley
Produkcija: Konkretne vizualizacije

Projekt je nastal s podporo programa Matra Kap.

Predstava bo v angleščini; namenjena je gledalcem, starejšim od 18 let.

Več informacij na www.qetc.nl.

Priredil

David Ožura - avatar

David Ožura

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 44 člankov.