v rubriki dogodki:
.. / / / 18.05.2000

Stratford Mercenaries prihajajo v MKNŽ

V torek, 23. maja prihajajo v ilirsko-bistriški MKNŽ Stratford Mercenaries so nastali januarja 1997 v Londonu (Anglija). Kot večina glasbenikov, ki jih je napadel virus igranja glasbe, ki ga je težko ozdraviti, tudi Stratford Mercenaries niso imuni. Skupina vključuje ex-clane skupin Dirt, Buzzcocks, SS Trolleys, Conflict, CRASS in Current 93, med drugimi.

Po nastanku je kmalu sledila turneja po ZDA aprila 1997. Na turneji je skupina posnela 7", ki je bil izdan pri SMB. Primerno naslovljenih Live in the U.S., je bilo prvotnih 1000 7" prodano v 15 dneh. V enem letu so bili Stratford Mercenaries v Southern studiih in posneli svoj prvenec No Sighing Strains of Violins s Pennyjem Rimbaudom kot producentom. S tesnimi stiki z Johnom Cloderom še iz časa Crass je bil dosežen sporazum, da bo album Stratford Mercenaries izšel pri Southern records po vsem svetu. No Sighing Strains of Violins je bil izdan junija 1998.

V času od nastanka je skupina zaključila 2 razprodani turneji po ZDA, 3-tedensko turnejo po Evropi, 2-tedensko turnejo po Japonskem in nekaj koncertov v VB, kjer so igrali tako na tradocionalnih kot na DIY
prizoriščih.

Zgodaj leta 1999 je skupina spet snemala v studiih Southern, tokrat s Tonyjem Barberjem (Buzzcocks) kot producentom ter z dodatkom klaviaturista, Mariske, katerega igranje klaviatur doda nadaljnjo dimenzijo k skupininem že uveljavljenem ostrem punk zvoku. Novi album se imenuje Sense of Solitude. Formuli Stratford Mercenaries je dodan nov pregib z dodatkom klaviatur, dokler glas Stevea Ignoranta pokrije vrsto socioloških in političnih tem na njegov lasten posnemljiv način.

Stratford Mercenaries so:
Steve Ignorant - vokal
Gagsy - kitara
Ed Da Fed - bas
Phil Phuture - bobni
Mariska - klaviature

Koncert se prične ob 22 uri. Vabljeni! Več o bendu najdete tudi na njihovi domači strani

za MKNŽ

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.