v rubriki dogodki:
.. / / / 13.11.2003

Hanin Elias: Digitalna upornica

Hanin Elias, ki bo v petek, 28.11., nastopila na novogoriški Mostovni kot otvoritev festivala Pixexlpoint in dan kasneje, 29.11., v ljubljanskem Orto klubu, smo pred časom spoznali kot članico Atari Teenage Riot, brezkompromisnih, politično angažiranih in hrupno nekorektnih mojstrov elektronskega zvočnega napada.

Z Alecom Empireom že od začetka devetdesetih poosebljata idejo tega, kar danes poznamo kot "digitalni hardcore", glasbeno in ideološko uglašenega kroga ustvarjalcev založb Digital Hardcore Recordings ter njene podveje Fatal, rezervirane za ženske glasbenice.

Ko so ATR zaradi smrti tretjega člana, Carla Cracka prenehali z delovanjem, je Hanin Elias stopila na lastno pot. Prvi album "In Flames" je logično nadaljevanje glasbene doktrine gibanja, nedavno izdani "No Games No Fun" pa že prinaša odmike v drugačna zvočna iskanja ter sodelovanje z različnimi izvajalci. Prav zavračanje kalupov, tudi lastnih, je prepoznavni znak glasbenice, ki se ne meni za mnenja okolice in trmasto sledi svojim načelom antikonformizma ter družbenega in umetniškega upiranja plehkemu potrošniško konservativnemu svetu. Živo srečanje z markantno borko, pri mnogih že povzdignjeno v kult fatalne kraljice, je izkušnja, ki je ne gre zamuditi. Seveda, kot nalašč za udaren in svečan otvoritveni večer Pixxelpoint festivala.

 - thumbnail