v rubriki dogodki:
.. / / / 01.03.2009 22:23

High Tone na Metelkovi

V Ljubljano, točneje v Gala halo na Metelkovi, se v soboto 7.3. že tretjič vračajo High Tone, francoska petčlanska skupina iz Lyona, ki temelji na electro-dub glasbi z bolj ali manj pogostimi izleti v druge zvrsti, kot so drum’n’bass, jungle, etno, hip hop itd.

http://www.hightone.org Svojim glasbenim koreninam, torej dub-u, še vedno izražajo dolžno spoštovanje, nadgrajujejo pa ga z inteligentno mešanico različnih žanrov, o čemer smo se že imeli moč prepričati na preteklih koncertih. Raje kot za glasbene podlage, so se odločili za « živo » izvedbo (kitara, bas, boben, klaviature, DJ) in tako svoji glasbi dodali organsko teksturo. Težko je natančno opisati stil, ki ga igrajo, saj so v letih obstoja našli popolnoma samsvoj izraz. Kako zvenijo High Tone ? Hmmmmm…..izključno le kot High Tone!

Odkar obstajajo, so izdali 14 albumov pri založbi Jarring Effects ter prisostvovali na številnih kompilacijah. Kar nekaj med njimi je remiksov in sodelovanj v najrazličnejših variantah. Brez pretiravanja lahko rečemo, da so nesporni koncertni kralji, ki samozavestno obvladujejo oder in občinstvo navdušujejo s popolno interakcijo glasbe, videa in luči.

Na koncertu v Gala hali nam bodo predstavili svoj zadnji album « Underground wobble ».

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

/vir: www.galahala.com - thumbnail

/vir: www.galahala.com