v rubriki dogodki:
.. / / / 22.02.2005

Homo Homini Lupus, Panaceja, Dickless Tracy in bogdan. na Vrhniki

Homo Homini Lupus, Panaceja, Dickless Tracy in bogdan. bodo v soboto, 26.2., v vrhniškem klubu Zakon zastopali ekstremne barve grind, trash, crust in metal cora, ter ostalih tovrstnih brutalalnih derivatov.

Homo Homini Lupus je nov puljski hc/crust bend z brutalnimi vokali, ki je nastal v prvi polovici leta 2004 in že po nekaj mesecih izdal svoj prvi popolnoma DIY album "Neverending Nonsense" in split kaseto z ormoškimi Wasserdicht( Bum Records).
V septembru so že odigrali 10-dnevni tour po Nemčiji s kranjskimi TNT, po tem pa je sledila pavza do Anti-fa festa, 25.12., v puljskem Monte Paradisu. Nekaj komadov od HHL bo kmalu izdanih na novi kompilaciji Kontrakulture. V sledečih mesecih se pričakuje, da jih bomo še videvali po naših klubih...

Panaceja prihajajo iz Rijeke in so že večkrat gostovali pri nas. Na underground sceni so poznani kot najhitrejši balkanski bend, o čemer se lahko tudi sami prepričate na njihovem CD-ju Kad aveti prošlosti razaraju mozak, strah i bijes postaju obsesija, ki je izšel pred kakšnim letom v sodelovanju hrvaških založb Good samaritan ter Demonkracija. Pričakujete lahko drveč hardcore v stilu Hellnation z naspidiranimi bobni, kričečim vokalom in anarhičnimi besedili.

Dickless Tracy so kulturno-izmaličen ansambl, ki je bil formiran leta 1997. Sestavljajo ga trije prijatelji še iz partizanskih dni, ki jih združuje ljubezen do brutalne godbe ter hitrih avtomobilov. Nekaj njihove glasbe je že posnete na cedejih in kasetah, pa tudi nekaj koncertov so uspešno opravili. Še vedno pa nimajo dokončane osnovne šole... S svojo glasbo se borijo proti nepravičnosti na tem svetu in dolgcajtu, ki nam včasih para meščansko idilo. Ko bodo veliki in odrasli, bomo vsi verjetno piloti ali pa bančni uslužbenci do takrat pa GRIND OR BE GRINDED!!!

Ansambel bogdan. rodijo spomladi leta 2004, do vrhunca pa pride pozimi taistega leta gospodovega, ko se ustanovnima članoma Bogdanu (harmonika, vokali) in Rajku (lončeni bajs) pridruži mladenič Polde (gusle). Skupaj tvorijo neuničliv četverec brez krmarja, ki preigrava zmes melodičnega (strejteđ) emokora in turbo folka. Pravijo sicer, da izvajajo le lastne, avtorske, skladbe, poznavalci pa trdijo da so vse pokradli pri svetovnih zvezdah formata Fredy Miller. Po vrnitvi iz turneje po vzhodni aziji ponovno spet pri nas.

 - thumbnail