v rubriki dogodki:
.. / / / 11.04.2012 14:23

Orto Fest že trinajstič v Orto baru

Čeprav je april že na tretjini svoje poti, Orto festa niste zamudili veliko (5 večerov, hvala Bobu ™ za Veliko noč)!

Vsako leto meseca aprila je Ljubljana bogatejša za glasbeni dogodek, ki vzpodbuja delovanje klubske scene in bogati kulturen utrip prestolnice. Orto bar namreč že 13.leto zapored pripravlja edini mesečni klubski festival, ki bo v mesecu aprilu ponudil kar 18 koncertnih dni na katerem bo nastopilo 28 priznanih slovenskih in tujih glasbenih zasedb.

Vsi ljubitelji rocka bodo lahko uživali tudi v koncertih skupin Momento, Versus, Avtomobili, Res Nullius in na naših tleh vedno bolj uveljavljenih mladih rock zasedbah: Eskobars, Kill Kenny in Puppetz. Na Orto Fest se vračajo tudi odlični Elevators ter Grega Habič band s svojim izbranim blues jazz programom. V okviru evropske turneje se bo na Orto Festu predstavil tudi eden izmed vodilnih Chillwave izvajalcev, Teen Daze. Pred njim bo nastopil tudi vedno bolj prepoznaven Brothertiger.

Predstavila se bosta tudi domača glasbena izvajalca irske tradicionalne glasbe Beer Belly in Noreia katerih glasbo bomo v Ortu poslušali prvič. Poskrbljeno pa je tudi za ljubitelje trše glasbe. V času Orto Festa se bodo tla zatresla ob zvokih ameriških trasherjev Saviours katere na turneji spremlja zasedba Danava.

Norveški posebneži Arabrot vam bodo postregli tudi s komadi iz njihovega lanskega izredno uspešnega albuma, na tej turneji pa jih spremljajo uveljavljeni ameriški težki alternativci Mose Giganticus. Slovenski metalcorovci Burn Fuse in hardkoraši Dead by Grace bodo popestrili zadnjo aprilsko sredo.

Orto Fest seveda ne bi bil pravi brez tradicionalnega mesečnega obiska priljubljenih C4, zaključek festivala pa letos pripada skupini Coverlover.

Orto Fest je zamišljen kot vrhunec vsakoletnega koncertnega dogajanja v klubu. Poteka od leta 1999, ko je v začetnih letih trajal en teden, sedaj pa je že nekaj let celomesečni festival, ki poskuša zadovoljiti čim širši glasbeni okus in ponuditi raznoliko in pestro koncertno dogajanje, hkrati pa redno ponujati tudi bogat DJ program. Tako boste po koncertu lahko ob torkih prisluhnili staremu rocku, v sredo bomo vrteli uspešnice iz 90tih, četrtki pa so namenjeni ljubiteljem 80tih.

Program Orto festa 2012

1.4.Nedelja Otvoritev: Hanson Brothers (Can), Invasives (Can) Punk Rock
4.4.Sreda Arsen Roulette (Zda) Rockabilly/R&R
5.4.Četrtek Gušti (Slo) Pop Rock
6.4.Petek Evil Eve (Slo) Pop Rock , Dirtswitch (Slo) Grunge
7.4.Sobota Hiša (Slo) Rock
11.4. Sreda Momento (Slo) Rock Versus (Slo)Grunge
12.4.Četrtek Avtomobili (Slo) Rock
13.4.Petek Arabrot (Nor) Noise Rock, Mose Giganticus (Zda) Alternative Rock
14.4.Sobota Grega Habič Band (Slo) Rock /Blues/Jazz
18.4. Sreda Beer Belly (Slo), Noreia (Slo) Irska Tradicionalna Glasba
19.4.Četrtek Eskobars(Slo), Kill Kenny (Slo), Puppetz (Slo) Rock
20.4.Petek Res Nullius (Slo) Garažni Rock
21.4.Sobota Elevators (Slo) Funk/ Jazz/ Rock
23.4.Poned. Brothertiger (Zda), Teen Daze(Can), Chillwave/Dance/Pop/Electronic
24.4.Torek Saviours (Zda) Danava (Zda) Trash&Heavy
25.4. Sreda Burn Fuse (Slo) Metalcore, Dead By Grace (Slo) Hard Rock
26.4.Četrtek C4 (Slo) Rock
27.4.Petek Zaključek : Coverlover (Slo) Pop Rock

Od torka do sobote poteka v Ortu po koncertu reden DJ program, vsaj enkrat mesečno pa goste razveselimo s tematsko izbranim programom v spodnjem baru. 6. Aprila se tako ponovno obetajo Orto karaoke, 20. aprila pa bomo v baru ob izzidu novega albuma Jacka White-a pripravili White Stripes party. Vsi koncerti se pričnejo ob 22ti uri, razen kadar je zasedb več takrat se koncerti pričnejo ob 21ti uri.

Več informacij o dogajanju v Ortu boste zasledili na uradni spletni strani www.orto-bar.com!

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Orto Fest že trinajstič v Orto baru - thumbnail

Orto Fest že trinajstič v Orto baru