v rubriki dogodki:
.. / / / 02.05.2002

Teden mladih '02 v Kranju

Kdor se je v maju v zadnjih sedmih letih mudil v Kranju, dobro ve, kaj se bo letos dogajalo med 10. in 18. majem. Zaspani Kranj bomo namreč že osmič zapored razburkali in dodobra predramili z tradicionalnim Tednom mladih. Center mladih in Klub študentov Kranj sta poskrbela, da se bo v devetih dneh zvrstilo preko 70 dogodkov namenjenih mladim in malce starejšim. Šport, kultura, izobraževanje in zabava bodo glavne smernice Tedna mladih.

Začnimo pri najmlajših. Njim smo vsakodnevno namenili lutkovne predstave, skupaj pa se bomo lahko preizkušali v likovni umetnosti, oblikovali glino, izdelovali origami, se učili igranja na avstralski inštrument didgeridoo in pokazali domišljijo in kreativnost v podobnih delavnicah.

Rekreativci lahko izbirajo med pestro paleto športnih dogajanj, od šaha in goja, prostega plezanja, rolanja in teka po ulicah Kranja, do turnirjev v ekipnih športih, kot so odbojka, košarka, badminton ter skate contest na za to namenjenem poligonu.

Letos smo prvič pripravili filmski festival Zeleni trak, kjer bodo sodelovali mladi ljubitelji filmske umetnosti, in gledališki festival mladinskih skupin. Za sprehajalce po starem mestnem jedru bodo verjetno zanimive predstavitve humanitarnih društev.

Zvečer pa, kot vedno, koncerti popularne in alternativne glasbe, klasične in zborovske glasbe. Za širšo množico zabave željinih smo povabili Rok'n'band, Tinkaro Kovač, Vlada Kreslina, Zablujeno generacijo, Zmelkoow, Californio, Laro Baruco, Jana Plestenjaka in Los Ventilos, privženci alternativne glasbe pa bodo lahko spoznali tudi nekatere tuje skupine.

V času Tedna mladih lahko tudi "odpotujemo" v dežele, o katerih smo samo sanjali, saj nam bodo mladi popotniki predstavili svoje dogodivščine v Avstraliji, Indoneziji in na Arktiki. Za umetniške duše bo poskrbljeno na literarnih večerih, razgreti plesalci pa se bodo lahko izkazali kar na dveh plesnih zabavah, ko nas bodo zabavali Rotorji in Valentino Kanzyani..

KONCERTI

Koncerti na Tednu mladih se začno v petek, 10. maja, zvečer ob sedmi uri na Gradu Khislstein. TM bodo otvorili Alcohollica, Kose in Rok'n'band. V tem slogu bomo nadaljevali naprej in sicer s Tinkaro Kovač v soboto ob osmih zvečer, Kreslinom in Strunami v nedeljo, 12. maja, v sredo 15. maja se bo tam odvijal elektro-rock koncert, nastopili bodo Miss. Bee in Moveknowledgement, v četrtek pa nas bodo greli Stratusi in Leeloojamais. V petek, 17. maja, se koncertni prostor prestavi na Slovenski trg, pred gimnazijo v Kranju. Začeli bomo spet uro prej, torej ob sedmih zvečer, nastopili pa bodo Lunapark, The wandering spirits (iz Nemčije), naša Zablujena generacija in Zmelkoow. Zaklučni koncert v soboto, 18. maja, torej zadnji dan TM, bo prav tako na Slovenskem trgu, poslovili pa se bomo s skupinami Hepa, Yogurt, Laro Baruco, kranjsko Californio in romantičnim Janom Plestenjakom.

V Mitnici v Kranju se nam bodo predstavili ustvarjalci bolj aletrnativnih zvokov. V ponedeljek, 13. maja bodo to hip hop ritmi, in sicer koncert Kocke, skupine iz Kranjseke gore, Pižama (našega mesta list) z gosti. V torek, 14. maja, bo tam Headbangers ball, predstavili se nam bodo Sarcasm iz Škofje Loke in velenjčani Kaoz. V sredo nas bo zabavala skupina Shannon, v četrtek Analena iz sosednje Hrvaške in Sugar Honey Lovers iz Avstrije, v soboto, 18. maja pa bo čas za Saturday night fever z Zmajevim repom iz Bistrice ob Sotli in Freak showom iz Poljske.

To pa še ni vse, kar se tiče koncertov. V Jazz baru bo oba vikenda jazzy house air event, pred Mc Donaldsom bo RAZSTUR PARTY & Stay Strong Skateboard Sponsorship Session. V John Dou bo rock koncert Prisluhnimo tišini, na Glavnem trgu blues koncert Mojo hand.

Za pozibavanje bo poskrbljeno v Clubu Rosa, 10. maja, torej prvi petek TM bodo tam Rotor, Dj, Shark, DJ Anx, DJ Carlton, DJ Floater, v soboto all night long - glasba 80ih in 90ih z DJ Iam Simon, 17. maja, naslednji petek večer trših ritmov: DJ Valentino Kanzyani, DJ Dojaja, DJ Veztax, DJ Becco, DJ D.m.e., DJ Plotz, zadnji dan, v soboto 18. pa zaključni žur Tedna mladih za vse okuse DJ Schmidt.

Za resne glasbene okuse smo pripravili koncert mladinskega pevskega zbora RTV Slovenije in kvintet saksofonov Srednje glasbene šole Ljubljana, predstavil pa se nam bo tudi mladinski orkester Glasbene šole Kranj.

Vse prireditve se bodo odvijale na Slovenskem trgu, v športnem centru, ter starem mestnem jedru, torej na Glavnem trgu, Maistrovem trgu, na Pungertu in Gradu Khislstein. Dodatne informacije in komlpeten program lahko poiščete na internetni strani www.teden-mladih.com.

V maju se bo končno razcvetelo tudi staro mesto jedro gorenjske prestolnice, zato vabljeni vsi, ki bi radi sončne dni in tople noči preživeli v družbi mladih.

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.