v rubriki dogodki:
.. / / / 10.11.2011 13:36

Elton John v petek 11. 11. 11 v Stožicah

11. novembra 2011 bo v Areni Stožice nastopil eden največjih svetovnih glasbenikov, Sir Elton John s svojo skupino. Na koncetu bo predstavil številne velike uspešnice iz desetletja dolge kariere, kot so I’m Still Standing, Crocodile Rock, Candle In The Wind, Your Song, I Guess That's Why They Call It The Blues, Saturday Night's Alright, Rocket Man, Sacrifice, Don't Let The Sun Go Down On Me, Sorry Seems To Be Hardest Word in druge.

Elton John - pop legenda

Njegova raznolikost, pomešana z izbranim čutom za melodiko, dinamično karizmo ter slikovitimi odrskimi showi, ga je naredila enega največjih zvezdnikov rekordno kratkem času.

Za razliko od mnogih pop zvezdnikov njegovega kova pa je uspel ohraniti popularnost tudi v naslednjih letih in to celo na način, da je čisto vsako leto v letih med 1970 in 1996 izdal vsaj eno uspešnico. Vmes je za pozornost javnosti skrbel z različnimi odvisnostmi in škandali, ki pa so na nek način že del paketa Elton John in smo nanje povsem navajeni.

Reginald Kenneth Dwight se je rodil v predmestju Londona, imenovanem Pinner. Pri štirih letih je že odlično igral klavir in pri neverjetnih enajstih letih že prejel glasbeno štipendijo na elitni glasbeni šoli Royal Academy of Music.

Leta 1961 je ustanovil prvi bend Bluesology, ter svoj čas delil med skupino, solo nastopi v lokalnem hotelu ter opravki v svoji službi v neki izdajateljski hiši. Po zaključku benda si je v slovo sposodil še dve imeni: prvo, Elton, je vzel kolegu iz benda Eltonu Deanu, drugo, John, pa Johnu Baldryju.

Kar nekaj časa mu ni uspelo priti v ospredje kot glavnemu vokalistu, zato je sprva delal glasbo za druge in čakal na pravo priložnost. Ves čas izdelave pesmi za druge izvajalce je v pujska zlagal prihranke, dokler jih ni bilo dovolj za leta 1969 izdani prvenec Empty Sky. Kritike so bile obetavne, prodaja pa mizerna. Šele drugi album, ki je na trg prišel leto kasneje, je za Eltona pomenil prelomnico, predvsem po zaslugi uspešnice Your Song.

Čeprav mu je kazalo presneto dobro, je šele leta 1972 zares postal zvezda. Album Honky Chateu je bil njegov prvi ameriški No.1 album, ki je na vrhu lestvice ostal kar pet tednov.

Po nekaj letih burnih afer v zasebnem življenju se je na sceno zmagoslavno vrnil, ko je za Disneyevo risanko Levji kralj posnel pesem Can You Feel the Love Tonight, s katero je osvojil grammyja in celo oskarja.

2CELLOS bosta ogrevala publiko

Publiko bosta pred koncertom Eltona Johna ogrevala izvajalca poznana pod imenom 2CELLOS, in sicer slovensko-hrvaška čelista Luka Šulič in Stjepan Hauser. V zanimanje svetovne javnosti sta se izstrelila s priredbo Michael Jacksonove Smooth Criminal in pod svoje okrilje ju je vzel prav Elton John, s katerim sta v zadnjih mesecih na svetovni turneji.

V Ljubljani bosta 2CELLOS začela koncert ob 21.00 uri, predstavila pa bosta nekatere priredbe Teen Like Smeel Spirits (Nirvana), With Or Without You (U2), Welcome To The Jungle (Guns n' Roses), ki se nahajajo na njunem debitantskem albumu!

Upamo, da ju bo med svojim koncertom Elton John znova priklical na oder, kot se je že zgodilo na mnogih Eltonovih koncertih, od največjega festivala na svetu Rock in Rio pa do nastopov v Las Vegasu v sklopu koncertov ''Million Dollar Piano show'' kot tudi na Japonskem.

Vstopnice - od 43 do 85 €

Cene vstopnic:

  • 65,00 EUR (kategorija A)
  • 57,00 EUR (kategorija B)
  • 49,00 EUR (kategorija C)
  • 43,00 EUR (kategorija D)
  • 85,00 EUR (kategorija VIP)

Vstopnice so na voljo na koncerti.net in eventim.si!

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Elton John v petek 11. 11. 11 v Areni Stožice - thumbnail

Elton John v petek 11. 11. 11 v Areni Stožice