v rubriki dogodki:
.. / / / 26.03.2009

In Flames v živo v Ljubljani

V okviru evropske turneje se bo v petek, 27.marca, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani ustavil vsem dobro znan melodični death metal kvintet vnetljivega predznaka In Flames! Bend izhaja iz goteburške veje metala, začetka devetdesetih let, ki velja za death metal zibelko Evrope.

Jesper, Anders in ostali člani so v preteklosti povzdignili In Flames v eno vodilnih imen v metal sceni in se dodobra zasidrali na svetovnem death metal zemljevidu. Veljajo za (so)ustanovitelje t.i. "Gotheborg melodic death metal" struje, ki danes velja za eno najbolj progresivnih in vplivnih podzvrsti metala. Njihov vpliv je moč čutiti pri mnogih svetovno znanih bendih, ki izhajajo iz skandinavskih death metal vzorcev.

Njihova forma bazira na uspeÅ¡ni kombinaciji brutalne in hitre ritem sekcije, ter mojstrsko prepletajočih se surovih kitarskih rifov, nadgrajenih s skandinavsko melodiko in kričečimi vokali, ki se na trenutke spogledujejo z melodičnimi vzorci in ušesu všečnimi "sing along" refreni. Bend je po ustanovitvi 1990 pristal pri založbi Nuclear Blast z njihovo tretjo izdajo "Jesters Race", ki je nepogrešljiva v zbirki vsakega pravega poznavalca metal glasbe. Sledilo je še devet izdaj, vključujoč klasike kot so "Colony", "Clayman", "Come clarity"..., vse do zadnje "A sense of purpose", ki uspešno nadgrajuje skoraj 20 let delovanja.

Za klub MC

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

koncertni plakat - thumbnail

koncertni plakat