v rubriki dogodki:
.. / / / 09.11.2003

Italians do it better!

Italijanski paket za privržence napredne punk-emo-core glasbe z skupinami Seed'nFeed, Beerbong in The Minnie's bo v petek, 14. 11. na ogled v novogoriški Mostovni.

Italija je dežela glasbenikov, ki pač ne morejo iz svoje kože. Tudi če gre za tako sumljive glasbene oznake, kot so "emo" ali "punk-core", znajo naši sosedje viže zasukati tako, da se slišijo privlačno in zanimivo, ne da bi se odrekli udarnosti in izvirnosti. Tokratni gostje so dober zgled razvoja italijanske scene in bendov, ki si več kot zaslužijo, da spoznamo njihovo glasbo.

Seed'n'Feed prihajajo iz Toskane, kjer so kot številne mlade skupine začeli s preigravanjem svojih vzornikov, Ramones in Adolescents. Skozi menjave zasedbe in sprejemanjem novih vplivov se je glasba četverice razvijala in bogatila v smeri melodičnosti in ritmične razgibanosti, v besedilih in pristopu pa ostajala kritično angažirana. Po prvencu "Here We Are", dobro sprejetem drugem albumu "And the Bees Stole the Honey" ter številnih singlih so v začetku letošnjega leta posneli še izvrstno ploščo "Modulo 25". Izvrstno in strastno odigrana glasba nas spomni na Helmet, Farside ali Quicksand, ter ob tem ostaja izvirna in prepričljiva. Seed'n'Feed so nedvomno ogleda vredno presenečenje.
Milanski The Minnie's so že kot najstniki pritegnili pozornost velike založbe, vendar so bili preveč "nekomercialni" za vstop v svet glasbenega šov-biznisa. Tako so se kalili na trši in pravilnejši način - skozi leta turnej, sodelovanj in menjav članov. Glasba je zgrajena na trdi punk-rock osnovi in prepletena z radoživimi in iskrivimi vložki, najmočnejši pečat pa pusti prepoznavno in privlačno petje. Poleti so izdali prvi "pravi" album "Un'estate al freddo", ki navduši s preprostimi in učinkovitimi pesmimi ter nalezljivimi melodijami.

 - thumbnail