v rubriki dogodki:
.. / / / 15.02.2005

Izštekana Olivija

Pogrešate nežno, lepo, žmohtno, netrivialno in poslušljivo slovensko muziko? Vas večina takoimenovane pop produkcije odbija? Se vam zdi vse skupaj ena sama plastika ali pa je po drugi strani preveč artistično in povsem neprebavljivo? Poskusite z Olivijo.

Med moškim in žensko je naslov prvenca Olivije, ki je nastal na plimi navdiha lansko poletje, v valovih zaljubljanja in izgubljanja, hlastno in strastno. Moral je ven. Moral je k nam v vsej svoji eklektičnosti, igrivosti, virtuoznosti, toplini, zaletavosti.

Avtor Gal Gjurin, znan kot prvi meščan urbane gverile z imenom Projekt Mesto, je za Olivijo zbral sedem izvrstnih glasbenikov, od pevke Severe Gjurin prek kitaristov Dejana Lapanje in Andraža Mazija do bobnarja Gašperja Peršla, pihalca Boštjana Gombača ter harmonikarja Riharda Zadravca.

Popeljal jih je od najimenitnejših trenutkov slovenske popevke prek jazza, hip-hopa, rocka, diska do, ne boste verjeli, žlahtne slovenske narodnozabavne glasbe. Brez heca. Pozabite na turbo folk in EMO, Olivija je slovenski pop za tretje tisočletje!

Oddaja Izštekani na Radiu Slovenija, sledilka prečudnih in prečudovitih, s povabilom ni odlašala, vedoč, da bo Olivija brez prigovarjanja rade volje odšla še dlje. Poleg repertoarja s prvenca bo v razširjeni in akustično razprostranjeni zasedbi odigrala številne nove skladbe, ki že napovedujejo novo ploščo. Navdih še zdaleč ni pojenjal. Preverite v petek 18. februarja 2005 ob 22.25 na 2. programu Radia Slovenija - Valu 202.

"Temni so gozdovi v prsih najinih teles. Temni so robovi oblakov nad krošnjami dreves... Hitre in deroče so reke najinih očes. Ostri in ošiljeni gibi najinih ušes... Ne glej nazaj, ne glej naprej... razširi krila in odštej..." (Olivija: Najini gozdovi, Med moškim in žensko, 2004).

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Olivija - thumbnail

Olivija