v rubriki dogodki:
.. / / / 20.09.2009 13:42

Jarring Effects Hip-hop Collision tour v Ch0

V ponedeljek, 21. septembra v ljubljanski Channel Zero v okviru Jarring Effects Hip-hop Collision turneje prihajajo trije navse zanimivi varovanci francoske založbe Jarring Effects, priznane po skupinah kot sta nam npr. že dobro znani High Tone in Ez3kiel. Vodilni primež založbe je visoko razvita francoska dub scena in pa tudi širši glasbeni spekter, ki zajema ekperimentiranje med divjo elektroniko, abstraktnim hip-hopom, dubom, post rockom ter videom.

Tokrat bodo svojevrstno avanturistično zmešnjavo hrupa, ritma, mutikulturnosti in kovanih rim povzročili naš stari znanec in povratnik Oddatee, ki v družbi še z dvema poltičnima gobcačema in poetoma Ben Sharp-o in Bluebird-om obljublja prvovrstno podzemno hip-hop masažo. V okviru redne ponedeljkove serialke DubLab se torej pripravite na provokativen spektakel humorja in socialne reportaže, zapakirane v paket nesporne spretnosti in pozitivne energije!

Odattee - nekateri kritiki njegove nastope v živo oznacujejo kot „najbolj dinamično hip-hop predstavo, ki so jo videli v zadnjih letih“. Svoj debitantski album "Steely Darkglasses" je v newyorškem Bronxu odraščajoč Oddateee izdal leta 2001, letos pa se vrača s svojim drugim solo albumom "Halfway Homeless". Na njem se znajde dvanajst grizečo udarnih underground hip-hop komadov, ki peljejo do skrajne meje zdrave pameti. Oddateee je svojo glasbeno pot začel pri 30-članski zasedbi The Labteks, od svoje prve izdaje Steely Darkglasses pa je na odrih in v studiju sodeloval z raznimi priznanimi glasbeniki kot so: Dr. Israel , Dälek, Isis , Cherry Valence, The Sofa Surfers, Mike Ladd, Anti-Pop Consortium, Smut Peddlers, DJ Spooky in Prince Paul... Prav tako pa se v zadnjih letih pojavi tako pri samostojnih projektih Markusa Kienzla (člana Sofa Surfers) in predvsem kot člana Deadverse ekipe, ki jo vodi duo Dälek iz New Jerseya. Oddateejeva glasbena mešanica novodobnega hip-hopa niha med old-school hip-hopom, špansko glasbo in mračno industrijo newyorškega nojza.

Ben Sharpa je cenjen kot eden izmed bolj izpopolnjenih tekstopiscev na afriškem kontinentu, se je Ben Sharpa posvetil svoji umetnosti in jo izpopolnil skozi epsko glasbeno potovanje. Od Soweta do Chicaga, Ben je bil navdušen nad novim radikalnim glasom, ki ga hip-hop ponuja potlačenim in tistim brez pravic. Hitro se je povzpel in postal vodilna sila undergrounda, ustanovil je legendarne zasedbe kot sta GroundWorks in Audio Visual, njegova besedila pa tematsko obdelujejo polje socialne zavesti, politike, teorije zarote in vsakodnevni boj za preživetje. Leta 2003 je v južni Afriki zmagal na državnem freestyle spopadu, od svojih začetkov pa je sodeloval in si delil odre z: Immortal Technique, Jonzi-D , Black Thought, Mr. Len, Jean Grae in Wordsworth. Leta 2007 ga je odkrila DJ Mary-Anne Hobbs iz radia BBC, potem pa je doživel veliko pozitivnih kritik na svoj račun po različnih evropskih radijskih postajah (Francija, Kanada , UK , Nemcija, Nizozemska, Belgija). Za svoj prvenec "Sharpaganda Theory Lesson 1", izdanem pri Jarring Effects leta 2009, je Ben sodeloval z velikimi producentskimi imeni kot so: Milanese (Warp / Planet Mu) ali Sibot (Playdoe, Real Estate Agents / Jarring Effects) in D-Planet (Pioneer Unit). Ben Sharpa pooseblja manjkajoč člen med ameriškim hip-hopom in angleško grime sceno.

Bluebird - vztrajen in strasten, tako ga opisujejo znanci, vztrajno nadaljuje s turnejami po ZDA, Kanadi in Evropi, v prihajajočem letu pa svoje oči upira proti Avstraliji in Japonski. Pomislimo, da v repu združimo Abbie Hoffman, Jello Biafro in Propaghandi pa dobimo Bluebirda, provokativen spektakel humorja in socialne reportaže, zapakiran v paket nesporne spretnosti in pozitivne energije.

Za Jarring Effects

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Oddatee /vir: myspace - thumbnail

Oddatee /vir: myspace