v rubriki dogodki:
.. / / / 16.10.2001

Klub K4 - Restart

16. oktobra se je v K4 zgodila svečana otvoritev nove sezone. Kot pravi novo vodstvo, bo sezona 2001/2002 izjemen dogodek v zgodovini kluba! Klub K4, ki je organizacijsko, programsko in prostorsko prenovljen. S sezono 2001/2002 nastopa Klub K4 - restart.

K4-jevci pa so ob štartu povedali še:

Klub K4 ima drugo ekipo. Brezkompromisne očete, ki gradijo domovanje slovenske elektronske glasbe. Klub K4 ima drugačno filozofijo. Predstaviti elektronsko glasbo kot bistveni del sodobne urbane kulture in spodbujati njeno živahnost. Klub K4 ima drugačen prostor. Prenovili in preuredili smo ga, da je lepši in funkcionalnejši, tehnično vrhunsko zmogljiv. Obnavljamo legendo in potrjujemo
spremembe. Klub K4 - restart.

S sezono 2001/2002 postaja Klub K4 popolna platforma elektra. Zanima nas samo še urbani glasbeni soundtrack, ambiciozno ustvarjanje s sodobno elektronsko tehnologijo, raziskovanje glasbene moči multimedialnosti.

Programska strategija temelji na aktivni vključitvi Klluba K4 v slovensko sceno elektronske glasbe. Klub K4 ni le pasivni oder, golo prizorišče. Gradimo domovanje in laboratorij. Za vse, ki si drznejo preizkušati najnoveše glasbene medije in upajo predstavljati najsodobnejše tredne. Ne tlači nas komercialnost, dvigujemo se stran od povprečja.

Svoje ambicije uresničujemo s skrbno načrtovanimi aktivnostmi, ki ne vključujejo le zabave in razvedrila, pač pa prvič v zgodovini kluba tudi programe izobraževanja in osveščanja občinstva K4:
organiziranje DJ delavnic, kjer bi se učili tako tisti, ki ne znajo še nič kot tisti, ki bi od mojstrov radi izvedeli kaj novega. Slušatelji se bodo lahko naučili vsega, kar je potrebno, da bodo znali dobro migati svoje občinstvo. V organizacijo teh delavnic sta vključena Kiberpipa, slovenski kibernetični center, in Galerija Kapelica, ki prispeta h kompleksnosti učnega programa, k spoznavanju vseh segmentov sodobne elektronske glasbe in dajeta praktičnemu znanju tudi teoretično nadgradnjo.organiziranje natečajev, ki mlade ustvarjalce spodbujajo k samostojnemu raziskovanju zmožnosti tehnologije. Najinovativnejši glasbeniki bodo predstavljeni širšemu občinstvu, njihov trud bo nagrajen.3. organiziranje družabnih seminarjev, na katerih sodelujejo najvidnejši predstavniki elektronske glasbe v Sloveniji. Ti družabni seminarji nosijo ime "Electro Talk" in pomenijo možnost za krepitev ustvarjalne moči slovenske elektronske scene. To gibanje bo delovalo tudi na virtualni ravni kot forum, ki ga bo lahko spremljal vsak obiskovalec spletne strani Kluba K4.organiziranje festivala, na katerem se predstavijo vsi trendi, vsi ustvarjalci, vsi raziskovalci elektronske glasbe.podelitev nagrad najboljšim izvajalcem elektronske glasbe v sezoni. Nagrada se bo podeljevala v različnih katergorijah. Nagrade za dosežke v elektronski glasbi se v Sloveniji še nikoli ni podeljevalo. Ustanavljamo jo z ambicijo opozoriti na zrelost in inovativnost slovenskih ustvarjalcev elektronske glasbe.Naloga Kluba K4 sta nesramežljiva promocija inovativne glasbene ustvarjalnosti ter skrb za napredovanje in izobraževanje slovenske elektronske glasbe. Užitek bo delati z vsakim, ki se nam bo pri tem pridružil.

Kaj se dogaja v K4 pa si oglejte v naši rubriki dogodki!

Za K4

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

K4 - thumbnail

K4